Seçim dürüst olacak mı?

Türkiye’nin ilk serbest seçimlerinden birinde geçen öyküyü dostum rahmetli Hüseyin Baş anlatmıştı. “Oylama sırasında önceden hazırlanmış pusulaları sandığa...

Türkiye’nin ilk serbest seçimlerinden birinde geçen öyküyü dostum rahmetli Hüseyin Baş anlatmıştı. 
“Oylama sırasında önceden hazırlanmış pusulaları sandığa atıverdik. Yaptığımızişten memnunduk, aferin alacağımızı umarak olanları parti yetkililerine anlattık.Aldığımız cevap ne olsa beğenirsin: 
- Sağ olun! Ama boşuna zahmet etmişsiniz. Biz o sandığı başkasıyla değiştirdikzaten.” 
Dün bu sütunda, çok kritik gelişmeler olmasına, olayların denetimden çıkması ihtimalinin kuvvetliliğine karşın yine de seçimin ertelenmeyeceğini belirtmiş, ama esas sorunun seçimin dürüst bir seçim olup olmayacağı olduğunu söylemiştik. 
Türkiye’de AKP iktidarı yıllandıkça, seçime hile karıştığı söylentileri artıyor. İktidar ve yandaşları bunun iftira olduğunu söylüyorlar. 
Ne var ki yabancı kaynaklar da seçimlere iktidar tarafından hile karıştırıldığı görüşündeler. ABD’nin Türkiye’deki iki eski büyükelçisi Morton Abromovitz ve EricEdelman “Gölgeler ve Kuşkular” adlı raporlarında 30 Mart yerel seçimleri sırasında ülke çapında hileler yapıldığını belirtiyorlar ve bunların bireysel olmayıp, merkezi planlamayla yapıldığını ileri sürüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar