Almanya’da “Okullar olmasa Maarif’i ne güzel idare ederim” mantığı!

Osmanlı’nın son dönem Maarif bakanlarından birisine atfedilir.. Aslında şaka için söylendiği, daha baskın rivayettir.. Ama laikçi kesimin Osmanlı düşmanlığı, o sözü ciddi...

Osmanlı’nın son dönem Maarif bakanlarından birisine atfedilir.. Aslında şaka için söylendiği, daha baskın rivayettir.. Ama laikçi kesimin Osmanlı düşmanlığı, o sözü ciddi söylenmiş gibi takdim etmiştir. Bugün de günlük hayatımızda, iş yapmaktan kaçanlar için.. İşin zorlukları ile mücadele etme yerine, oturduğu yerden görevini yapıyormuş havası verenler için.. Dört dörtlük bir “özet anlam” içerir..

Cümle şu: “Şu mektepler olmasaydı, Maarif’i ne güzel idare ederdim!”

Mektep olmaksızın, Maarif Bakanlığı düşünülebilinir mi? Mümkün değil.. Maarif’in temeli/esası zaten mektep..

Osmanlı’nın mizah için sarfettiği o cümle, bugün Almanya’da gerçek oluyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’nın Gaggenau kentinde bir salonda konuşma yapacakmış.

Salon kiralanmış.. Müracaatlar yapılmış.. Ama o ne? Yerel yönetim toplantıyı iptal etmiş.. Niye? “Yeterli otoparkı yok” diye..

İyi de, yeterli otoparkı yok ise, o salona niye ruhsat verdiniz?

Veya şöyle soralım: “Sizin oralarda toplantılarda, salonun en fazla dörtte biri doluyor da.. Şimdi AK Parti toplantı düzenlediği için, salonun tamamı dolacak diye korkup, onun için mi ‘Otopark yetersiz’ diyorsunuz?”

Her halükarda.. Maarif Vekaletini üstlenen zatın “Mektepler olmasa, Maarif’i ne güzel idare ederdim”ine benzer bir tablo..

“Şu Türkler olmasa. Hele hele, 15 yıldır hiçbir muhalifine seçim kazandırmayan şu AK Partililer olmasa..  Liderlerine canla başla destek veren, her toplantı salonunu hınca hınç dolduran Tayyip Erdoğan sevdalıları olmasa.. Biz belediyeyi, belediyenin yetki alanındaki salon toplantılarını ne güzel idare ederiz.. Salonların ancak yarısı kadar ihtiyaca cevap verecek otoparklarla, kimseye çaktırmadan, ‘toplantı ve gösteri hakkına saygılı devlet’ etiketini kullanıyorduk.. AK Parti çıkınca.. Bu numaramız falso verdi.. Vah bizim halimize..”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emeklilerin çilesini CHP inşa etti, Erdoğan çözecek! 28 Mart 2024 | 1.749 Okunma Emekli mi oldun, ne ara kabzımallığa başladın Ekrem! 27 Mart 2024 | 2.313 Okunma Ah ah! Bugünkü siyasi partiler, Muhsin Başkan’ı örnek alsalar! 26 Mart 2024 | 812 Okunma Şovmen Ekrem’in belediyeciliğe kazandırdığı yeni kavramlar! 25 Mart 2024 | 2.797 Okunma “Çalışana musakka, yöneticiye antrikot. Olmaaz” 24 Mart 2024 | 1.880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar