Furkan için gözünüzden iki damlacık yaş geldi mi?

Dün bir kıssa anlatmış, “muhtaç kişiye yardım eden insana reva görülen ihanetin, yeryüzünde iyiliği öldüreceği” mesajını, FETÖ üzerinden vermeye...

Dün bir kıssa anlatmış, “muhtaç kişiye yardım eden insana reva görülen ihanetin, yeryüzünde iyiliği öldüreceği” mesajını, FETÖ üzerinden vermeye çalışmıştık.

FETÖ’cüler, yazımı alıp, “12 yaşındaki Furkan’ın öldürülmesiyle dalga geçti” diye haber yapmışlar..

“Dalga geçme” iftirasına gerekçe olarak da, şu ifademi göstermişler:

“Furkan henüz daha akil baliğ olmadan bu yalan dünyaya veda ettiğine göre..

Diyeceğimiz ancak şu olabilir:

‘Allah yakınları için, şefaatçi eylesin’

Dileğimiz bu..”

İnsanlar birbirlerine şefaatçi olabilirler mi?

Uzun bir tartışma konusu..

Ama bu; yetişkin birisi değil, bir çocuk.. Henüz daha sorumluluğu başlamamış.. Dolayısı ile günahı da yok.. “Şefaat vardır-yoktur” tartışması bir yana.. Furkan’ın günahsızlığı sebebi ile de, “Şefaat vardır” kabulünü tercih ettim.

Ama yine bir an durakladım..

“Şefaat mümkün olsa da, anne-baba FETÖ’cü ise.. Ve o grubun içinde ağır suçlara katılan birileri ise.. Furkan’ın yakınlarına ‘şefaatçi olması’ dileğim, ne derece doğru olabilir?” diye düşündüm..

Burda da tercihimi, “Ailenin sadece pasaportları iptal olduğuna göre, olsa olsa FETÖ sempatizanlarıdır.. Örgüt içinde aktif eylemleri yoktur.. Hem ben kötü bir şey istemiyorum ki.. Yanlış bir şey istediysem, zaten mutlak adil olan Allah’dan bu istek geri döner. Ben şahsi menfaatim için bir şey istemiyorum ki” diye düşündüm..

Bütün samimiyetimle.. Küçük Furkan’ın, ailesi için şefaatçi olması dileğimi ifade ettim..

Ama FETÖ’cülerin kalpleri nasıl katılaşmış ise..

Gözleri nasıl kör olmuş ise..

Bu kadar iyiniyetli bir isteği dahi, “dalga geçme” olarak takdim ettiler..

Hiç olacak bir iş mi?

“Ölen” ile dalga geçme.. 

Bir masum çocuğun hastalığını gülümseme sonuçlu bir muhabbete alet etme..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 94 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 3.720 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.249 Okunma 31 Mart seçim sonuçları, o mu, bu mu; doğru yorumlayalım! 13 Nisan 2024 | 2.020 Okunma Haniye'nin torunları için bir Batılı taziyede bulundu mu? 12 Nisan 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar