Vekille senaristin kamyoncu kavgası

Kanal D’de başlayan yeni ‘Çocuklar Duymasın’, üç kulvarda da reytinglere damgasını vurdu ve birinci oldu. Yapımcısı ve senaristi Birol Güven, bu başarının keyfini çıkaramadan, senaryoda...

Kanal D’de başlayan yeni ‘Çocuklar Duymasın’, üç kulvarda da reytinglere damgasını vurdu ve birinci oldu. Yapımcısı ve senaristi Birol Güven, bu başarının keyfini çıkaramadan, senaryoda yazdıkları başına dert oldu.
Neden mi? Çünkü dizide, Tamer Karadağlı’nın hayat verdiği Taşfırın Haluk, yemekte hafriyat kamyonlarından şikayet eden arkadaşlarına şöyle dedi:
“O kamyonlar olmasa, sen öyle evlerde oturabilir misin! Alttan ısıtma, üstten soğutma olsun, yok depreme dayanıklı olsun. Eski evleri yıkalım, yenilerini yapalım. O olsun, bu olsun ama hafriyat kamyonları olmasın. O kamyonlar olmadan kentsel dönüşüm nasıl olacak? İnşaat sektörü durursa, kaç aile işsiz kalacak biliyor musunuz? O hafriyat kamyonlarının şoförleri de meraklı değil sizin o sosyetik, dar sokaklarda direksiyon sallamaya. Ekmek parası peşinde koşuyorlar.”

Dizideki bu sözler üzerine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Güven’i özür dilemeye davet eden şu tweet’leri attı: “30 insanın katili hafriyat kamyonlarına kurulan bu güzellemeler için, ailelere bir özrünüz olacak mı?”, “Hafriyat kamyonu terörünü bir dizi figürü üzerinden önemsiz gösteren, aklayan Güven, listede sizin de yakınınız olabilirdi. Özür dileyin.”

Güven ise Biçer’e, “Sayın vekilim, sedan ya da spor araba kazalarında ölenlerin listesini de alabilir miyiz?” diye yanıt verince kavga büyüdü ve Biçer’in tweet’leri peş peşe geldi: “Demode karakterinize (Taşfırın Haluk) özür diletin. Yakınlarını kaybetmiş ailelerin acısına saygı duyun. Kamyonla üzerinden geçmeyin.” “Derdinizin reyting olmadığı, dizide kullandığınız dilden ve savunmalarınızdan belli. Ücretinizi peşin almışsınız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 89 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 88 Okunma Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı? 13 Nisan 2024 | 308 Okunma Ayşegül Aldinç’e mizahçı dopingi! 11 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar