Kocaeli ve Sakarya'da 15 Temmuz'un yıldönümü

Hafta sonu Kartepe’deydim. 15 Temmuz’un birinci yılında önce Kocaeli’ne gittim, ardından Sakarya’ya… Çünkü FETÖ’cülerin hain darbe girişiminden sonra meydanlarda başlayan “Demokrasi...

Hafta sonu Kartepe’deydim. 15 Temmuz’un birinci yılında önce Kocaeli’ne gittim, ardından Sakarya’ya… Çünkü FETÖ’cülerin hain darbe girişiminden sonra meydanlarda başlayan “Demokrasi nöbetleri”nde sıkça uğradığım iki yerdi Adapazarı ve İzmit… İki şehrin meydanlarında bir yılda neler değiştiğini görmek istedim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşmayı TV’den izledikten sonra dışarı çıktım ve ilk olarak Kocaeli’ne gittim.
Kocaeli Milli İrade Meydanı’ndaki etkinlik alanının etrafının güvenlik bariyerleriyle çevrili olması, polisin alana girenlerin üstünü tek tek aramasını beğendim.

Sakarya’daki etkinlik alanının bir kısmı güvenlik bariyerleriyle çevriliydi, ama içeri girerken polis araması yoktu.

İki şehirde de “Demokrasi nöbetleri”nde olduğu gibi her yaş grubundan ve kesimden insan vardı. İzmit’teki kalabalık daha coşkulu ve gençler ağırlıktaydı. İzmit’teki gösteri alanının zemini beton, Sakarya’dakinin ağırlıklı olarak çimdi. O yüzden Sakarya’da, İzmit’ten farklı olarak parkta çadır kuranlar, piknik yapanlar, alanın etrafında tezgah açıp takı, kolye, bayrak, tişört satanlar vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alışık, formunu nasıl koruyor? 16 Nisan 2024 | 35 Okunma “Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” 14 Nisan 2024 | 105 Okunma Aleyna Tilki’nin gizli düşmanları! 14 Nisan 2024 | 87 Okunma Akpınar’ın kızı kime, niye kızdı? 13 Nisan 2024 | 308 Okunma Ayşegül Aldinç’e mizahçı dopingi! 11 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar