‘Acı tatlı ekşi’ için dört ay çalıştılar

BKM’yle Mars’ı alarak Türk sinema sektörüne giren Güney Koreli CJ Entertainment ortaklığında çekilen ‘Acı Tatlı Ekşi’nin Çeşme Alaçatı’daki setine...

BKM’yle Mars’ı alarak Türk sinema sektörüne giren Güney Koreli CJ Entertainment ortaklığında çekilen ‘Acı Tatlı Ekşi’nin Çeşme Alaçatı’daki setine gittim. Buğra Gülsoy, Özge Özpirinçci’nin başrolleri paylaştığı, Yusuf Akgün, Gözde Türkpençe, Füsun Demirel, Rahmi Dilligil, Ferda Işıl ve Osman Alkaç’ın oynadıkları filmin yönetmeni, sürelerin uzunluğunu protesto ederek dizi çekmeyi bırakan Andaç Haznedaroğlu.
Senaryosunu Gülsoy’un yazdığı filmin başrol oyuncularına, üstlendikleri roller için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiklerini sordum. Çünkü bizde, oyuncuların çoğu dizileri yaz tatiline girer girmez film setinde buluyor kendini. Soruma ilk yanıt, artık sadece film yönetmenliği ve öğretim üyeliği yapan Haznedaroğlu’ndan geldi: “Oyuncuları kampa alıp, dört ay filme çalıştık.”
Gülsoy, “Özge’nin de benim gibi dizisi yoktu. İçime sinen bir hazırlık dönemi oldu. Oynadığım Murat, gastronomi şefi. Rol için iki ay yemek kursuna gittim” dedi. Haznedaroğlu’yla ilk kez çalışan Özpirinçci ise şunları söyledi: “İlk kez bu film sayesinde, bu denli oyuncu-yönetmen ilişkisine tanık oldum. Ben de rolüm için Elif Esmez’den iki ay seramik yapım eğitimi aldım.”

Çekimleri devam eden filmin mevcut görüntülerle yapılmış 10 dakikalık tanıtımını izledim. O fragman, Gülsoy ve Özpirinçci’nin filmdeki karakterleri ete-kemiğe büründürürken sergiledikleri sahici oyunculukları, onca hazırlığın boşa gitmediğinin kanıtı gibiydi. ‘Aşk Yeniden’ dizisinde, iki sezon birlikte oynamanın avantajı ve dört aylık ön hazırlık Özprinççi’yle Gülsoy’a çok şey kattı, onlar da bunu performanslarına yansıttı.

‘Duygusalım, ama romantik değilim’

Çocuklukta başlayan arkadaşlıkları üniversite yıllarında aşka dönüşen şef Murat’la  seramikçi Duygu’nun maceralarını beyazperdeye aktaracak ‘Acı Tatlı Ekşi’nin senaristi ve başrol oyuncusu Buğra Gülsoy’a, ‘Murat’la benzeyen veya asla örtüşmeyen yanlarınız neler?’ diye sorunca, şunları söyledi: “Türkiye’nin en iyi şefi olmak isteyen gastronomi mezunu Murat’ın hırsları var. Onun kadar hırslı değilim. Murat romantik bir adam, ben duygusalımdır, ama fazla romantik olduğum söylenemez.” ‘Aşk Yeniden’den sonra dizi çekmeyen Gülsoy’dan yeni sezon için projesi olup olmadığını da öğrenmek istedim. Gülsoy, “Bu sezon ekranda olmak istiyorum, fakat henüz bir seçim yapmadım” dedi.

Filmde bekar, dizide ise iki çocuk annesi

‘‘Acı Tatlı Ekşi’ filmini üç kelimeyle anlatır mısın?’ diye sorduğum Özge Özpirinçci, filmi tek cümleyle özetledi: “Aşkın, fedakârlığın ve umudun ne kadar değerli olduğunu, hem eğlenceli hem de dramatik bir yolla anlatmayı başarabilen bir film.” Özpirinçci, rol arkadaşı Gülsoy içinse şunları söyledi: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anev’de ‘Kültür Başkenti’ şovu! 28 Mart 2024 | 58 Okunma Shakira’nın vücut kimyası bozuldu! 26 Mart 2024 | 199 Okunma Satılmayanları yakan markalar 24 Mart 2024 | 285 Okunma 'İguanalarım beni bilim insanı yaptı' 24 Mart 2024 | 94 Okunma Paris’te ‘Erik Dalı’ 23 Mart 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar