Kabine değişikliği ve argümanlar

BİRİNCİ argüman: Allah Allah, kabine niye değişti?... Doğrusu ben de şaşırdım, seçime kadar radikal bir değişiklik beklemiyordum. Ama zaten radikal bir değişiklik de olmadı. Sınırlı bir...

BİRİNCİ argüman: Allah Allah, kabine niye değişti?...

Doğrusu ben de şaşırdım, seçime kadar radikal bir değişiklik beklemiyordum. Ama zaten radikal bir değişiklik de olmadı. Sınırlı bir revizyona gidildi.

İKİNCİ ARGÜMAN: E HANİ BAŞBAKAN DEĞİŞECEKTİ?

 Radikal değişiklikçilere soğuk duş oldu, kabul. Fakat zaten hayal âleminde geziyorlardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu öngörenler bile çıkıyordu.

‘Nasılsa artık başbakanın illa genel başkan olması şartı yok, Cumhurbaşkanı’nın onu da üstlenmesiyle teamül ortadan kalktı. Herhangi bir ismi niye atamasın’diyorlardı.

Kâğıt üstünde haklıydılar. Fakat başbakan değişikliği, pratikte hiç de gerçekçi bir beklenti değildi.

Her şey bir yana, mevcut koşullarda Binali Bey’den daha sevecen, daha toparlayıcı, sempati toplama gücü daha yüksek kim bulunacaktı?

İkincisi, seçime şunun şurasında sayılı gün kalmışken başbakan değiştirmek, alınacak risk miydi?

Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘dereyi geçerken at değiştirmeme’ siyasetine bağlılığı biliniyorken olacak şey miydi?

ÜÇÜNCÜ ARGÜMAN: İYİ DE  DAĞ FARE DOĞURMADI MI?

15 yıllık tarihinde, AK Parti’nin hangi kabine revizyonu bundan kapsamlıydı ki?...

İstatistiklerde bir sapma yok. Kabineye yeni girenlerle içeride rotasyona tabi tutulanlar, sayı ve oranca ortalamayı tutturuyor. Sadece atışlar isabetsiz.

Ha... Gidenlere gelenlere değil de yerini olduğu gibi koruyanlara bakınca beklentilerin karşılanmadığını düşünüyorsanız...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, niye başbakan yardımcısı olmadı diyorsanız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 121 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 909 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.219 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar