TR Diplomacy’yi uyandırın, Kuzey Suriye PYD’ye gidiyor

TAKDİM etmiştim, TR Diplomacy adıyla bir Twitter hesabı var. Allah’ın her günü 5 dilde... PKK/PYD terör örgütüne Avrupa ülkelerinin verdiği desteği, açtığı kucağı, sunduğu...

TAKDİM etmiştim, TR Diplomacy adıyla bir Twitter hesabı var. Allah’ın her günü 5 dilde... PKK/PYD terör örgütüne Avrupa ülkelerinin verdiği desteği, açtığı kucağı, sunduğu sığınağı deşifre etmekten başını alamıyor.
O başı bir kaldırsa Suriye’de PKK/PYD’ye hangi desteklerin verildiğini, hangi kucakların açıldığını, hangi imkânların sunulduğunu da görecek. Ama kaldıramıyor...
Hâlâ Rus komutanları Halep’te YPG flamaları altında Nevruz kutlamamış, generalleri koluna YPG arması takmamış, Menbiç’ten sonra Afrin’de de Ruslar PYD’yi korumaya almamış gibi yapıyor.
PYD’nin Nevruz Bayramı’nı Twitter’dan kutlayan ABD komutanlığının, Rakka’ya havadan YPG armalı milisler indirdiği görüntüleri de yok sayıyor hâlâ.
GİZLEMEK İÇİN DEĞİLDİR
Varsa yoksa Avrupa...
Sözcülerinin ağzından bangır bangır duyuruyor Reuters, YPG sözde savaşçı sayısını 2017 ortasına kadar 100 bine çıkaracak diye.
Ruslar ve Amerikalılar, YPG’nin IŞİD’le savaşta gösterdiği güya yararlılıkları yere göğe sığdıramıyor.
Bizim TR Diplomacy, o tarafa dönüp bakmıyor bile.
Niyetlerini bilmeyen de kötüye yoracak, kasten görmezden geldiklerini, hatta dikkatleri Avrupa’ya çekerek kamuoyunu oyalamak istediklerini sanacak.
Değil halbuki...
ERDOĞAN ÖNÜNÜ AÇTI
Halktan gizlenmek istense... Dışişleri Bakanlığı, Rus maslahatgüzarı çağırıp rahatsızlığımızı sonunda yüksek sesle bildirmezdi. Moskova’daki PYD ofisinin kapatılmasını beklediğimizi nihayet açıktan hatırlatmazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 57 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 540 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar