O bakan ve diğerleri

KABİNENİN gelenleriyle gidenlerini kıyaslıyoruz, dünden devam. Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan: Ulaştırma Bakanlığı’nda Binali Yıldırım’ın yerine gelmişti. Şimdi Binali Bey...

KABİNENİN gelenleriyle gidenlerini kıyaslıyoruz, dünden devam.

Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan:

Ulaştırma Bakanlığı’nda Binali Yıldırım’ın yerine gelmişti. Şimdi Binali Bey yine Ulaştırma Bakanı, devrettiği bakanlığı geri aldı. Böylece hem halef hem selef oldular.
O ise boynuzun kulağı geçmesi gibi, selefini geride bıraktı ve daha önce boş tutulan bir üst makama terfi etti. 
Münhal kadroya geldiği, kimseden devralmadığı için başbakan yardımcılığında bir selefi de yok. Dolayısıyla mukayese edileceği biri de yok. Bundan böyle Binali Bey onunla, o kendisiyle boy ölçüştürülecek.


* * *


Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
Nihat Zeybekçi’nin koltuğunu aldı. Zeybekçi ne çektiyse kallavi laf etme şehveti ve yalı meselesinden çekmişti...
O ise konuşma disiplini dersinden geçmiş bir siyasetçi. Grup başkanvekilliğinden idmanlı. Sözünü bilir, kaçın kurası. Huy değiştirir de Necip Fazıl’a öyküneyim, ben de biraz üstatvari lügat paralayayım demezse başı ne ağrır ne yanar. 
Ehliyet ve liyakat kriterleri derseniz geri kalmaz, eksiği yok fazlası vardır

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 220 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 540 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.091 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar