Anti-trol anlaşması bir milat olsun

GERÇİ Başbakan dün NTV yayınında bozuk çaldı biraz. Kılıçdaroğlu görüşmede 'terör saldırısıyla ilgisi olmayan konuları dile getirdiğinde bunları...

GERÇİ Başbakan dün NTV yayınında bozuk çaldı biraz. Kılıçdaroğlu görüşmede 'terör saldırısıyla ilgisi olmayan konuları dile getirdiğinde bunları yadırgadığını, yine de yeri burası değil demeden konuştuğunu, ancak dışarıda bu detaylara girmesini kendisine yakıştıramadığını' söyledi. 

Digiturk'ün 7 kanalı atması, 'mafya mitingi' meselesi gibi başlıkları kastediyor sanırım.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından, 'yersiz ve zamansız' bulduğu bazı konuşmaları tek taraflı yansıttığı, soruşturmaya ilişkin bazı hassas bilgileri de izinsiz paylaştığı için rahatsız olmuş.
Görüşme etiği ve adabı açısından tartışılabilir. Bu tür görüşmelerden sonra bilgilendirme yaparken ortak bir çerçeveye bağlı kalmak usuldendir...
Umarım zor yakaladıkları güven ve diyalog zemini hasar görmemiştir, umarım bütün bu kritik başlıklarda birbirleriyle konuşabilmeyi sürdürürler.
Aralarındaki 'nazik' diyalog bile başlı başına bir değer çünkü...
Fakat umarım, birbirlerine kötü tweet örnekleri gösterip birbirlerinden gereğini yapma sözü aldıkları kısmın duyurulmasından özellikle rahatsız olmamıştır Başbakan.
Çünkü oradan cılız da olsa bir umut ışığı çıktı. Partizan trolleri karşılıklı olarak susturma umudu...
Şimdi hepimiz için o zayıf ışığın üstüne gitme, büyütüp güçlendirme zamanı. İçine sürüklendiğimiz karanlıktan ancak böyle çıkabiliriz; çatışma kışkırtıcısı trollerin gürültüsünü kısarak, öttürdükleri taarruz borularının cayırtısını keserek.

* * *

Kılıçdaroğlu'nun beyanından anlıyoruz ki iki lider, ortalığı kasıp kavuran ateşli militanlarını zapt etme konusunda bir ön mutabakata varmışlar.
Sosyal medya holiganları 7/24 saldırı tamtamları çalıyor, kin ve nefret ateşine yemeden içmeden odun taşıyor. Onların kızıştırdığı kavgayı tutuşturmak için patlatılıyor bu meşum bombalar. Başımıza gelen insanlık dışı katliamlar, onların çaktığı kıvılcımlar alev alsın, bir memleket yangınına dönüşsün diye...
Türkiye bir an önce havayı yumuşatmak, vasatı değiştirmek, girdiği agresif siyaset kapanından çıkmak zorunda. Trolleri karşılıklı geri çekmek de iyi bir başlangıç.
Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında kurulan bu anti-trol paktı, diğer partilere de genişletilmeli, en azından MHP ile HDP'yi de kapsamalı.
Ne yazık ki Bahçeli, MHP'yi her türlü koalisyon ve uzlaşı çabasının dışında ayrıksı bir parti olarak tutmakta kararlı. Davutoğlu'dan sonra dün Kılıçdaroğlu'nun diyalog girişimini

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 76 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 540 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar