HDP'yi bitirmek kimin planı?

EN azından bir konuda Selahattin Demirtaş'a tamamen katılıyorum. HDP'yi tasfiye etmeye dönük kirli bir plan yürürlükte. Ancak tasfiyeden murat, kapatmak değil. Bahçeli'den başka isteyen yok onu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da...

EN azından bir konuda Selahattin Demirtaş'a tamamen katılıyorum. HDP'yi tasfiye etmeye dönük kirli bir plan yürürlükte.
Ancak tasfiyeden murat, kapatmak değil. Bahçeli'den başka isteyen yok onu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Başbakan Davutoğlu da ilkesel olarak kapatmaya karşılar, bunu açıkladılar, çok da iyi yaptılar. Kirli plan, kapatmayı kapsamadığına göre ilk seçimde oyların baraj altına indirilmesini amaçlıyor olmalı.

* * *

Demirtaş grup konuşmasında, HDP'nin tek suçunun seçimde yüzde 13 oy alması olduğunu söyledi. Bakın buna da katılıyorum. HDP'den 7 Haziran'ın, Demirtaş'tan yüzde 13'ün intikamı da alınmak isteniyor.
Fakat kim tarafından? Bu intikam operasyonunun planlayıcısı ve yürütücüsü kim?
Gerçekten anlamaksa niyetiniz, şu sorulara dürüstçe cevap vermeyi deneyin:
-HDP yüzde 13 alınca silahlı mücadelenin anlamsızlaşmasından korkup paniğe kapılan sizce kimdir?
-'Emanet oy yoktur' diye HDP'nin oylarına el koymaya kalkışan, allem kallem yüzde 13'ün üstüne yatmaya yeltenen kim?
-Demirtaş'ın başarısını çekemeyen, bir lider olarak sivrilmesini hazmedemeyen, yıldızının parlamasını kendi ağalık düzenlerine tehdit gibi hisseden, inisiyatifin silahtan siyasete kaymasından endişelenen, halının altlarından çekilmesinden huylananlar kimlerdir?
-Sivil siyaset güçlendikçe eli zayıflayacak olanlar kim?
-HDP üzerindeki vesayetini kaybetmek istemeyen örgüt şefleri kimdir?
-Çözüm sürecini kötüye kullanarak çadır mahkemeleri kuran, vergi adı altında haraç toplayan, yol kesip adam kaçıran, yapmadık eşkıyalık bırakmayanlar kimlerdir?
-Militanlarına şehirlerde hendek kazdırırken devletin yol ve baraj inşaatlarını bahane edip çatışmasızlığı bitiren, 'Bitmiştir' diye Suruç katliamından çok önce tellallığa çıkan savaş çığırtkanları kim?
-Boynuzun kulağı geçmesinden rahatsız olup hazımsızlık çekecek kimdir?
Silahsız kanadın fazla palazlanıp dağdakileri takmamaya başlaması, örgütten bağımsızlaşacak kadar özgüven kazanması ihtimalinden ürkecek silahlı kanat kimse... HDP'yi barajın altına itmek için bu kirli tezgâhı kuran da işte odur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçimde paso fitne neyi saklıyor? 29 Mart 2024 | 0 Okunma Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 1.197 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.806 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.264 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar