Büyük koalisyondan kaçış

ERCAN Karakaş, Almanya'da Hıristiyan demokratlarla 'büyük koalisyon'a giren sosyal demokratların, 2009'da oy kaybettiğini hatırlatıyor (dünkü Cumhuriyet). Partisini korkutuyor yani. AK Parti'yle koalisyon kurarlarsa kendilerini de aynı...

ERCAN Karakaş, Almanya'da Hıristiyan demokratlarla 'büyük koalisyon'a giren sosyal demokratların, 2009'da oy kaybettiğini hatırlatıyor (dünkü Cumhuriyet). Partisini korkutuyor yani. AK Parti'yle koalisyon kurarlarsa kendilerini de aynı kaçınılmaz sonun bekleyeceğini, CHP'nin güneş gören kardan adam gibi şıpır şıpır eriyeceğini söylüyor. 

Koalisyonda erime korkusu, AK Parti cenahında da var. CHP'yle koalisyonu seçmenin affetmeyeceğine, ilk seçimde AK Parti'yi cezalandıracağına inanıyor bazıları.
Aşılması zor bir fobi bu.

* * *

Bakmayın, ben de iflah olmaz bir koalisyonfobiğim aslen. Koalisyonzede bir halka ve koalisyonu beceremeyen bir siyaset geleneğine koalisyon sevdirmeye kalkışacak son kişiyim.
Aslolan, tek parti iktidarıdır. Ama gücün yetmiyorsa başını kuma mı gömeceksin; gerçekle yüzleşmemek için yorganı başına çekip 'Aman sabah olmasın' mı diyeceksin?
Kimse sevdiği için koalisyon yapmaz. Hatta tek parti iktidarını garanti görüyorsan, apar topar seçimi de tekrarlarsın...
Fakat ya sonuç değişmezse? Oynadığın kumarın ekstra maliyetleri de biner, daha da ağırlaştırmış olmaz mısın tabloyu?
7 Haziran olayı hiç yaşanmamış gibi yapanlar var. 'Boş ver koalisyonu, o da nereden çıktı, sen iyisi mi yine tek başına iktidar ol' demekle iktidar olunacağını zannediyorlar. Günde yüz kere aynı cümleyi yazsan, ramazan virdi gibi bin kere tekrarlasan kalkar mı ortadan bu cenaze?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 989 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 160 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.173 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 922 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 605 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar