Beka meselesi

Bilmiyorum genç neslimiz “Beka” kelimesini ne kadar anlıyordur? Kimi TV – radyo spikerlerinin kelimeyi doğru kullanmadığını görüyorum. Kelime Arapça asıllı...

Bilmiyorum genç neslimiz “Beka” kelimesini ne kadar anlıyordur?

Kimi TV – radyo spikerlerinin kelimeyi doğru kullanmadığını görüyorum. Kelime Arapça asıllı ve “Be” “Kaf” ve “Elif” harflerinden oluşuyor. Kalın okunması gerekiyor. “Baki kalma” anlamına gelir. İnce okunduğunda “Be”“Kef” ve “Elif” harflerinden oluşur ki o da “Ağlama” anlamına gelir.

Bir süredir“Beka meselesi” Türkiye siyasetinin de gündeminde. “16 Nisan referandumu” da bu mesele ile bağlantılanıyor.

"Beka meselesi"nden söz ettiğimizdeülkenin hayat - memat, ölüm - kalım, var olma - olmama meselesinden söz etmiş olmaktayız.

Mesele, bu yönüyle hafife alınır bir konu değil. Devleti yönetenler bunu kullandığında herkesin bin kere düşünmesi gerekiyor.

Bu, devleti yönetenler tarafından sadece referandumda oyları etkilemek için kullanılmaz.

Aynı şekilde muhalefetin böyle bir konuyu ıskalaması akıl alır tutum olmaz.

Devlet adına “Ülke beka meselesi ile karşı karşıya” denildiğinde, milletin de “Ne yapalım canım memleket tehlikede ise...” deme lüksü yoktur.

Çünkü böyle bir olay, memleketin bugününün yarınının, milletin geçmişinin geleceğinin, çocuğunun torununun ölüm - kalım riskiyle karşı karşıya kalması anlamına gelir.

Belki yapılacak şey, “Memleket nasıl bir beka meselesi ile karşı karşıya?” sorusunun cevabını görmektir.

Bir darbe girişiminin içinden çıktık. Allah'a şükür atlattık onu. FETÖ yapılanması şimdi uluslararası alanda savaşı sürdürüyor ve Türkiye ile hesabı bulunan odaklara odun taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 37 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.229 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 635 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar