Öteki gündem, asıl gündem

Üç kişi bir araya gelsek siyaseti konuşuyoruz. Oysa bir gündem daha var. Biraz düşünebilirsek, asıl gündemin o olduğunu da görürüz, diye düşünüyorum. “Üçüncü sayfa...

Üç kişi bir araya gelsek siyaseti konuşuyoruz.

Oysa bir gündem daha var. Biraz düşünebilirsek, asıl gündemin o olduğunu da görürüz, diye düşünüyorum.

“Üçüncü sayfa haberleri”miz bizim, gazetecilerin!

Her gün daha bir ürkütücü, toplumun geleceği adına daha bir karamsarlığa gömücü... Okumaya, ikinci bir insanla paylaşmaya tereddüt edeceğiniz.

Geçtiğimiz hafta sonu Pendik'te “Ailede sancı” üzerine konuştum. Bayanların da bulunduğu dinleyicilerle içerde - dışarda sancı görüntülerini paylaşırken basbayağı huzursuz oldum. Evlilik dışı ilişkisinden doğan bebeğini hastanenin klozetine atan kadın nasıl anlatılabilirdi ki?

Her haber, bir öncekini unutturacak kadar vahşi, insanlık dışı.

Mesela dün ajanslara, internet ortamına düşen, muhtemelen bugün gazetelerde okuyacağınız bir haber: Adam, alacağını tahsil edemediği şahsın kardeşini öldürüyor. Bakın nasıl anlatıyor:

"Süleyman'ı boğarak öldürdüm. Onu iple boğarken bana 'Yapma ne istersen babam verir. Benim bir günahım yok' diye dakikalarca yalvardı. Onu boğdum. Boğduktan sonra aracın içinde yakmaya çalıştım. Tam olarak yanmadığını görünce kiralık araç ile cesedi 4-5 kilometre uzaklıkta ormanlık alana götürüp attım."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 804 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.322 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar