İnsanlık farkı

Suriye meselesi aynı zamanda Türkiye ile ötekiler arasındaki bir insanlık farkını da ortaya çıkardı.  Sadece Suriyeli çocuklar noktasından bakıldığında bu insanlık farkını çok net olarak...

Suriye meselesi aynı zamanda Türkiye ile ötekiler arasındaki bir insanlık farkını da ortaya çıkardı. 

Sadece Suriyeli çocuklar noktasından bakıldığında bu insanlık farkını çok net olarak görmek mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de Avrupalılara dedi ki: “Suriye krizinden bu yana Türkiye’de mültecilerden 60 bin çocuk dünyaya geldi. Şu anda 600 bin çocuk eğitim çağında...”

Mülteciler herhangi bir şekilde kameralar önüne çıktığında çocukların nasıl konuştukları dikkatinizi çekmiş olmalıdır. Onlar Türkiyeli bir çocuktan en küçük bir şive farkı göstermeksizin çok yalın, çok güzel bir Türkçe ile, İstanbul Türkçesi ile konuşuyorlar. Oh be!

Yüzbinlerce çocuk yüreğini, anne - baba yüreğini kazandı Türkiye.

Aylan Bebek, Avrupa’nın kapısını çalıp yüz geri edilen Suriyeli çocukların sembolüdür, oysa Türkiye’nin okul sıralarında eğitime başlayan yüzbinlerce çocuk, Türkiye’nin bağrına bastığı çocuk kalbidir.

Biz buyuz.

İktidara ya da Tayyip Erdoğan’a prim kazandırır diye, Türkiye’nin bir tek iyiliğini görmeyen içerdekilere ne demeli?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 710 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 3.000 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.722 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 803 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar