Bosna’dan Kudüs’e...

Biliyorum, seçim atmosferi her yeri kaplamış durumda ve bu atmosferde seçimsiz bir yazı yazmak pek naif bulunabilir.  Ama neylersiniz ki biz aynı hafta içinde bir gün arayla Bosna ve Kudüs’ü birlikte...

Biliyorum, seçim atmosferi her yeri kaplamış durumda ve bu atmosferde seçimsiz bir yazı yazmak pek naif bulunabilir. 

Ama neylersiniz ki biz aynı hafta içinde bir gün arayla Bosna ve Kudüs’ü birlikte yaşadık.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı ile Bosna’ya gittik, döndük Cuma günü, bir grupla Kudüs yolculuğuna çıktık.

Bosna’da özel sohbetlerde “Türkiye’de insanların yüreğinde Bosna’nın ve Kudüs’ün yeri çok ayrıdır” dedim. “Mekke - Medine kuşkusuz çok özel bir anlam ifade eder. Bosna ile Kudüs ise sanki yaralı yanlarıyla sevgiyle, ilgiyle, şefkatle sarılacak iki İslam yurdu gibi görülür.” 

Kudüs’e hepi-topu iki buçuk günlük bir ziyaretti bizimkisi. Neredeyse saniyeleri doldurulmuş bu sürede, yine de Kudüs ve Filistin’den aldığımız, deryadan bir katre miktarındaydı.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki, neresinden bakarsanız bakın Kudüs bir İslam şehridir.

Evet, üzerinde Haçlılar oynamış, İngilizler oynamış, Yahudiler oynamış, hâlâ oynanıyor, hâlâ Kudüs’ün Yahudileştirilmesi için ne mümkünse yapılıyor ama Hazreti Ömer’in açtığı kapıdan giren İslam, Selahaddin’i Eyyubi’nin, Memlukluların, Osmanlıların inşalarıyla adeta yüreğine İslam kazınmış bir belde haline gelmiş.

Aslında Hazreti Ömer’le başlayan tarih, o beldeden geçen bütün Peygamberlerin -ki hepsi de İslam peygamberidir- manevi miraslarının muhafazasını da temin etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 469 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.124 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.360 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.051 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar