CHP İmam Hatip’i ne yapacak?

CHP seçim beyannamesi, tam da onların istediği gibi daha çok ekonomi boyutuyla gündeme geldi. O da yine onların istediği gibi emekli ikramiyeleri, asgari ücret artırımı boyutuyla tartışıldı. Kaynak sorunu yeni yeni...

CHP seçim beyannamesi, tam da onların istediği gibi daha çok ekonomi boyutuyla gündeme geldi. O da yine onların istediği gibi emekli ikramiyeleri, asgari ücret artırımı boyutuyla tartışıldı. Kaynak sorunu yeni yeni gündem oluyor ve oradaki sorgulama da seçmen nezdinde ciddi karşılık buluyor.

CHP’nin eğitime ilişkin yaklaşımı henüz yeterli tartışma zemini oluşturmadı.

Oysa, 1 artı 8 artı 4 tarzında düzenlenen 13 yıllık eğitim önerisi, 4 artı 4 artı 4 şeklindeki, ilk - orta - lise yapılanmasını ortadan kaldırıyor ve eğitimi yeniden 28 Şubat’ın “kesintisiz 8 yıl formatı”na sokuyordu. Oysa bu format, en azından 7 yaşındaki çocuklarla ergenlik çağına girmiş 13-15 yaşındaki çocukları aynı atmosfere sokuyor olması sebebiyle pedagojik açıdan sorunlar içeriyordu.

28 Şubat mantığı ise sırf İmam Hatip Okullarının orta kısımlarını kapatmak ve çocuklara ilk 8 yılda kemalist dokuyu enjekte etmek için böyle bir yöntemi seçmişti. CHP şimdi yeniden 28 Şubat formatını dayatmaya yöneliyor.

İkinci konu İHL’lerin öğrenci kapasitesi durumu.

Bu konuyu doğru değerlendirmek için seçim bildirgesi yanında CHP programına da bakmak

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 2.953 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.250 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 763 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.158 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar