Gerdan süpürme aşkı!?

“Gerdan” meraklısı milletiz vesselam! Anadolu’da bıyık için “gerdan süpürgesi” denmesi boşuna değil. Siyasette de hayale, vizyona sınır yok. Yayla gibi, ak gerdan bulup da yüz sürebilen...

“Gerdan” meraklısı milletiz vesselam!
Anadolu’da bıyık için “gerdan süpürgesi” denmesi boşuna değil.
Siyasette de hayale, vizyona sınır yok.
Yayla gibi, ak gerdan bulup da yüz sürebilen, süpüren ak mantık sahiplerinin köprüye gerdanlık misyonu yüklemeleri de doğal.
“Gerdanlık” diye tutturulması raslantı değil. (Önümüz Kurban Bayramı, İzmir ve Bursa dolaylarında yapılan, meraklılarının bayıldığı koyun gerdanından yapılan “gerdan tatlısı”nın da tam vakti! Malum Başbakan da ana muhalefet lideri de İzmir milletvekili... Hanımları yapsa da Yenikapı Ruhu gerdaniye ile de tazelense!)
İlk köprü 1973’te açıldı. Nüfusumuz 37 milyondu.
Halkın 3/4’ü köylerde yaşıyordu. Yani köylüydük.
Köprüyü gerdanlık olarak görmek de, göstermek de doğaldı.
Şimdi 80 milyona dayandı; çevrenizde hiç gerdanlık takan var mı?
Ya da kasaplardan başka, boynun alt kısmıyla göğüs çatalı arasına “gerdan” diyen kaldı mı?
İktidarımız, halkın fikrini zikrini iyi biliyor.
Demek kalmış. Ki, “gerdanlık” diye kestirip attılar kurdeleleri. (Bu arada ordusu savaşırken kendisi gerdanlık açan bir de Genelkurmay Başkanımız oldu. “Hiç Genelkurmay Başkanı köprü açar mı?” diyen diyene... Yanıtı, Av. Şahin Mengü Twitter’da vermiş: “Kendisini Cumhurbaşkanı yaveri gibi görüyorsa elbette açar!”)

***

Gerdanlık lafı iki nedenle çok tutarlı...
• Yavuz Sultan Selim, küpeli tek padişahımız olduğuna göre, “gerdanlık” da ona çok yakışacaktır.
• CIA resmi sitesi Worldfactbook, “Türk halkının yüzde 29.4’ünün yani üçte birinin obez olduğunu” ilan ediyor!
Bizim iktidar da herhalde “Obez millete, ‘kolye’ değil, elbette ‘gerdanlık’ yakışır” diye düşündü!

***

“Ormanımdan bir ağaç kesenin kafasını keserim!” diyen bir dedenin torunu adına asılacak gerdanlık için yüz binlerce ağaç kesen iktidar için acaba demokrasi âşığı halkımız ne düşünüyor?
Acaba bunun kararını verenler, binlerce dönümlük balta girmemiş ormanlık araziyi, yolunmuş kaza çevirirken trafiği mi düşündüler, yoksa dünyanın en pahalı benzinini kullanan ve köprüler vesilesiyle daha da kaz gibi yolunacak milletin nasıl olsa birkaç günlük bedava geçişle gönlünün ve oylarının alınacağını mı?
Halkımızın köprüyü geçerken yeterli vakti. Dünyanın en uzunu...
Şunu da düşünebilirler.
Sadece köprü ile trafik çözülseydi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar