Hollanda dediğin ne, avuç içi kadar ülke

Bu satırların muhatabı kim olabilir: "Türkiye, yıllarca Avrupa'dan borç alıp boyun bükme durumundan borç verme noktasına geldi. Avrupa artık Türkiye Cumhuriyeti'nde istediği gibi at oynatamıyor. Bu durum onların...

Bu satırların muhatabı kim olabilir:
"Türkiye, yıllarca Avrupa'dan borç alıp boyun bükme durumundan borç verme noktasına geldi. Avrupa artık Türkiye Cumhuriyeti'nde istediği gibi at oynatamıyor. Bu durum onların uykusunu kaçırıyor. Bu durum onları Türklere karşı akıl almaz, diplomasi kaidelerine uymaz davranışlara itiyor."
Bir tarihçinin Hollanda krizine bulduğu cevap.
...
Aklınıza yatmadıysa bir anayasa profesörünün "Almanya ile yaşanan gerilimin asıl sebebi" başlığı altında yazdıkları var:
"Almanya Türkiye'yi bölgede rakip olarak görüyor. 3. havalimanı yapılınca çıldırdılar."
Bu da sizin için yeterli değilse, daha güzeli var:
"Biz Rus uçağı düşürdük seslerini çıkaramadılar. Hollanda dediğin ne, avuç içi kadar ülke.. Otursunlar oturdukları yerde..."
Bu satırlardan sonra başka biri sormuş:
"Abi Rus uçağını FETÖ'cü pilotlar düşürmemiş miydi?"
Bütün bu gerekçelerin, izah şeklinin, muhatabı olan sempatik, heyecanlı, sevimli bir kitle var. Böyle bir kitle varken, her hâl ve şart altında mutlu olmayı biliyorken Hollanda krizinin eğrisinin, doğrusunun, aslının ne olduğunun, ne getirip ne götüreceğinin ne önemi var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar