Madem kararı millet verecek...

Doğru ifade şudur:Evet diyenler de hayır diyenler de bu ülkenin insanıdır. Önünüze bir taslak getirdik. Bakın, düşünün, taşının, birilerine sorun veya sormayın.. İster gözü kapalı...

Doğru ifade şudur:
Evet diyenler de hayır diyenler de bu ülkenin insanıdır.
Önünüze bir taslak getirdik. Bakın, düşünün, taşının, birilerine sorun veya sormayın.. İster gözü kapalı evet/hayır deyin, ister inceleyerek deyin.
Ama bilin ki, evet de deseniz hayır da deseniz kararınızın başımızın üstünde yeri var.
İsteyen istediği kadar anayasa değişikliğinin faziletlerini, faydalarını anlatabilir.
İsteyen istediği kadar zararlarını da anlatabilir.
Bunun yerine hayır diyen haindir, PKK da hayır diyor, Erbakan'ın partisi de hayır diyor derseniz.. En kötü ihtimalle yarıya yakın hayır oyu çıkması hâlinde memleketin yarısını peşinen hain ilan etmiş olursunuz.
Tersi de doğrudur.
....
Güle oynaya referanduma gitmek çok mu zor ki, savaşa gidiyormuşuz gibi davranıyoruz. Madem millete soruluyor, bırakın ne derlerse desinler. Neticede kendileri için, yaşadıkları ülke için karar verecekler. Yanlış bir karar verirlerse -verirsek- kendi düşen ağlamaz.
Yahu millet doğru karar vermesine verir ama aldatılmasından korkuyoruz diyorsanız o milleti hafife almak olur. Zaten aldatılmaya müsait bir seçmenin evetinden hayırından ne olur.
....
Ben bu işin ticaretini yapan bir adam olsam.. AKP'nin -varsa- kampanya sorumluları bana, kampanya ile ilgili bize yarım sayfa not yaz, ama samimi yaz, bedeli her neyse ödeyeceğiz deseler, ilk tavsiyem şu olur:
-Hayır diyen haindir, PKK da hayır diyor söylemini zinhar telaffuz etmeyin.
-Bakın şu namussuzlar da hayır diyor, demeyin.
-Bu işi var olma yok olma mücadelesi olarak takdim etmeyin.
Taslağınızın faziletlerine inanıyorsanız anlatın ve destek isteyin. Destek verene de vermeyene de baştan teşekkür edin.
Bu kampanya bu hâliyle ters teper, ben bugünden hatırlatmış olayım.
Bir diğer teklifim de şu: Bırakın insanlar rahatça konuşsun, ne diyecekse desin. İnsanların çekindiğini hissediyorum. Kimden ve neden korkuyorlar bilemiyorum.
Zaten sövüp sayanlar hep karşı cepheye çalışır. Hayırcılara söven bir adamın kendi cephesine faydası yok.
Evetçileri ahmaklıkla suçlayan bir adamın hayır oylarına bir katkısı yok. Makul seçmen rahat konuşamıyor, bir karın ağrısı var ifade edemiyor. O adamı, makul adamı susturursanız sandıkta konuşur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar