Şaşırtan kaymakam...

Filanca FETÖ'cülükten gözaltına alındı. Artık haber değeri bile yok. Kimse şaşırmıyor. O girdi, bu çıktı, şunda biraz bulaşık var, bunun kardeşi şeymiş, falancanın...

Filanca FETÖ'cülükten gözaltına alındı. Artık haber değeri bile yok. Kimse şaşırmıyor. O girdi, bu çıktı, şunda biraz bulaşık var, bunun kardeşi şeymiş, falancanın kayınbabası, feşmekanın damadı..
Hepsini kanıksadık da kaymakama şaşırdık.
Ben şaşırmadım, kahramanım, yiğidim, asil vatan evladım diyenler şaşırdı.
Ben niye şaşırmadım: Ben o tavırları zaten yadırgıyordum. Elde makineli tüfekle Rambo pozları.. Vekillere hakaret.. eyyamcılık, yadırganacak hâllerdi.
Bu yadırganacak hâllere alkış tutanlar o günlerde attıkları tweetleri apar topar silmişler ama birileri de zamanında kayda aldığı için görülüyor. Şimdi herkesten çok söverler.
Birileri abartılı düşmanlık, abartılı dostluk, kraldan fazla kralcılık yapıyorsa altında bir bit yeniği vardır. Mutlaka vardır diyemeyiz, büyük ihtimalle vardır.
....
Ben devlet kadrolarının, iyidir azimlidir, dava adamıdır ve benzeri vasıflarla anılmasını da anlayabilmiş değilim. Bürokrat niye dava adamı olsun. İşini yapsın. İşini meriyetteki mevzuata uygun yapsın. Mevzuattaki kriterlere göre başarısına veya başarısızlığına karar verilsin.
Partide niye dava adamı olsun. Particilik bir dava mıdır ki, dava adamları olsun.
Şöyle denilebilir: Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Savaş hâlindeyiz. İnsanları motive etmek için, moral vermek için böyle sıfatlar ve iltifatlar da lazım.
İyi de bu sıfatlar bizde hep kullanılırdı.
Kamu görevlisi için sadakat ve ihanet ne demek?.
İşini iyi yapan yapmayan olmalı.
İşini iyi yapmayanları ayıklayacak mekanizma olmalı.
İşini suistimal edenlerden hesap soracak mekanizma olmalı.
Bir suç varsa zaten cezasını verecek düzen var.
Hain veya sadık deyince neyle nasıl ölçeceğiz. Kim ölçecek, kim neye göre hesap soracak. Bir ömür tek derdimiz FETÖ'cülük olmayacak ki, ByLock'una bakalım, telefon kaydına bakalım.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar