Müfredat

Müfredatla adam yetişir mi, bence yetişmez.Bu işler bir klasörlük müfredatla olsaydı dünyadaki yüzlerce ülke sıkıntı çekmezdi.. Başkalarının müfredatı sır mı, alır, tercüme...

Müfredatla adam yetişir mi, bence yetişmez.
Bu işler bir klasörlük müfredatla olsaydı dünyadaki yüzlerce ülke sıkıntı çekmezdi.. Başkalarının müfredatı sır mı, alır, tercüme eder, biraz da uyarlama yapar çocuklarını okuturlardı.
Amerikalı ne okutuyorsa onlar da onu okuturdu.
Şanghay beşlisi ne okutuyorsa diğerleri de onu okuturdu.
Bu iş devrim-karşı devrim, etki-tepki ile olmaz.
Tepeden inme de olmaz. Olsaydı cumhuriyetten sonra tevhid-i tedrisat sloganıyla kutsallaştırılan 90 yıllık müfredatla olurdu.
...
Herkesi okutma iddiası işi baştan bitiriyor zaten.
Milyonlarca çocuğu 5-6 yaşında ailesinden teslim alıp taaa 22 yaşına kadar okutuyorum adı altında oyalıyorsanız müfredatınız ne olursa olsun o nesillerden hayır gelmez.
İlköğretimden sonrasına karışmayacaksın.
İlköğretimde okumayı yazmayı öğreteceksin. Dilekçe yazmayı öğreteceksin. Dört işlemi öğreteceksin. Biraz da temel vatandaşlık bilgisi verip çocukların yakasını bırakacaksın.
Gerisi arzdır taleptir.
Sanayi ve hizmet sektörü meslek lisesini açar.
Kamu idaresi olarak sana lazım olan adamı yetiştirecek liseyi, üniversiteyi veya yüksekokulu açar, talipler arasından seçip onları istediğin müfredatla yetiştirirsin. Devlet çarkını çevirecek yetişmiş adam okuma çağındakilerin yüzde 2.5'ine tekabül eder.
Kalanlar ne olacak?
Arzu edersen okumak isteyene teşvik verebilirsin
Dileyen dilediği yere gitsin ben o okulların beyanını esas alır beyanlarına sadık olup olmadıklarını denetlerim dersin. Beyan etmek ve kamuoyuna duyurmak kaydıyla ne okuturlarsa okutsunlar.
Kamuya yetişmiş adam alacaksan eleme kriterlerin namuslu ise zaten yetişen gelir girer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar