330'u bulunca iş bitiyor mu?

İkinci defa soruyorum:Tanıdığınız, bildiğiniz, tarihini okuduğunuz uzak yakın, yeni, asırlık, üç asırlık ülkelerden herhangi birinde normal bir dönemde oturup anayasa yazan, yapan bir ülke biliyor...

İkinci defa soruyorum:
Tanıdığınız, bildiğiniz, tarihini okuduğunuz uzak yakın, yeni, asırlık, üç asırlık ülkelerden herhangi birinde normal bir dönemde oturup anayasa yazan, yapan bir ülke biliyor musunuz?
Yok..
Anayasalar ya iç harplerden sonra yazılmış (aslında yazılmış demek bile hor görmek, neticede bir mutabakat metni), ya darbelerden sonra, ya işgalden sonra, ya dış müdahaleden sonra..
Ya rejim değişikliğinden sonra..
Olağan döneme örnek yok.
Bizde nasıl olacak?
Nasıl olacağını ne biliyorum ne de aklım eriyor. Haberlere bakılırsa bu iş ya çok kolay, ya da herkes birbirini oyalıyor. Bütün mesele 330'u bulmak mı? Böyle mi bakıyoruz işe?
"Arkadaşlara söyledim yazmaya başladılar" ne demek? Bu iş bu kadar kolay demek.
Oturup şimdi üzerinde düşünmeye başlamış olamazlar. Kenarda köşede onlarca taslak vardır. Kimi parlamenter sisteme göre, kimi başkanlık sistemine göre.. O komisyon taslaklar üzerinden gidecektir muhtemelen.
Anayasa bir mutabakat metni olacağına göre mutabakatın taraflarının olması lazım. "Arkadaşlara söyledim yazmaya başladılar" anayasasının tarafları kim olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar