Rus uçağının arkası önü

Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden hesabı yapılmış, bir ihtimal olarak tartışılmış, başımıza böyle bir iş gelirse ne yapalım sorusuna cevap olarak "gereği...

Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden hesabı yapılmış, bir ihtimal olarak tartışılmış, başımıza böyle bir iş gelirse ne yapalım sorusuna cevap olarak "gereği yapılsın, müdahale edilsin" kararı verilmiş bir işe benzemiyor.

Ayıp olmasa, "Ne oldu, nasıl oldu biz de tam olarak anlayamadık" denilse yeridir.

Teknik olarak siyasi irade genel emri vermiş, ordu da bu emri uygulamış. Son ihlale özel bir emir, istişare olmadığı anlaşılıyor.

Rusya da şaşkın.. Neden şaşkın? Böyle bir olaya ihtimal vermedikleri (beklemedikleri) için şaşkın. Daha bir hafta önce Antalya'da gülüp şakalaşırken bir hafta sonra başlarına böyle bir iş geliyor. Beklemedikleri şey geliyor. Arkamızdan vurulduk, derken beklemediğimiz bir anda, arkamızı dönmüşken mi demek istiyorlar?
NATO açıklaması ortaya karışık kebab tadında.. Türkiye'nin bize daha yakın diyalogla çalışması lazım, diyor. Bu diplomatik dilin tercümesi "kafanıza göre iş yapmışsınız" oluyor. Sonra Rusya ile diyalog tavsiyesinde bulunuyor.

Batı basınında bu işi 50 yılın olayı gören de var, "Bir NATO ülkesi doğrudan Rus uçağına saldırdı ve düşürdü" gibi, komplike ve kafa karıştırıcı olarak gören de.
Komplike demelerinin sebebi şu: Uçak vurulduktan sonra atlayan pilotlar havada asılı iken yerden tekbir getirerek ateş açanlar var.. O arada Türkçe bağıran biri var: "Ateş etmeyin, bize canlı lazım, esir alacağız."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar