Ara Dönem

Çok şükür iki senedir analar gözyaşı dökmüyor, şehid cenazeleri gelmiyor dediğimiz günlerden bu günlere geldik.Bu aşamada neden geldik, kimin yüzünden geldik, kim yanlış yaptı, sorusunu sormanın...

Çok şükür iki senedir analar gözyaşı dökmüyor, şehid cenazeleri gelmiyor dediğimiz günlerden bu günlere geldik.
Bu aşamada neden geldik, kimin yüzünden geldik, kim yanlış yaptı, sorusunu sormanın kimseye faydası yok. Çünkü böyle hallerde sadece yanlış yapanlar bedel ödemiyor, hepimiz ödüyoruz.
Hepimizin huzuru bozuluyor, hepimiz tedirgin oluyoruz. Ve ne kadar ilgisiz görünsek de işin sonunun nereye varacağını merak ediyoruz.
Terörle mücadele deyince yaşı yetenlerin aklı 90'lara, 2000'lere gidiyor. Dert yeni değil. O işlerle 30 sene uğraştık. Bu kadar senenin sonunda yeni bir metod bulunmuş olabilir mi?
...
Medyanın bir kanadı bu olaylara, Kürtler, PKK, HDP, PYD-YPG konularına çok tehlikeli yaklaşıyor. Bir tarafı tahrik eden, öbür tarafı düşman ilan eden bir dil kullanılıyor. Bu kararlaştırılmış bir üslup olabilir mi? Bu haberleri yapanlar da nihayetinde bu vatanın evladı. Kötülüğümüzü istiyor olamazlar. Ya derdi başka olan bir hizibin dümen suyuna girdiler, ya da herkes kafasına göre takılıyor. Önünü arkasını hesap etmekten acizler. Bu kanatta PKK ve HDP haberlerinde göze batan bir iştiyak var. Aynı arzu IŞİD haberlerinde hissedilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar