Gazeteci filan değilsiniz... Rezilsiniz!

Hakiki gazeteciymiş... Hakiki gazeteci “haber”den kaçar mı? Kendilerini “hakiki gazeteci” sıfatıyla taltif edenler, haber görünce ödleri kopuyor, “Ne yapsak da, bu haberi...

Hakiki gazeteciymiş...

Hakiki gazeteci “haber”den kaçar mı?

Kendilerini “hakiki gazeteci” sıfatıyla taltif edenler, haber görünce ödleri kopuyor, “Ne yapsak da, bu haberi gizlesek” telaşına düşüyor...

Kemal Kılıçdaroğlu15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbecilerle pazarlık yaparken suçüstü yakalandı. Görüntüsü var, belgesi var, tanıklıklar var... Bütün Türkiye bu olayla çalkalanıyor. Bütün siyasetçilerin gündeminde bu olay var...

Hakiki gazeteci bunu görmüyor bile...

Görmediği gibi, görenlere çemkiriyor: “Niye ikide bir Kılıçdaroğlu yazıyorsunuz? Kılıçdar da, Kılıçdar... Sizin başka işiniz yok mu?”

Hakiki gazeteci, olaylar arasında bağlantı kurar.

Mesela, darbecilerle pazarlık yaparken görüntü veren Kemal Kılıçdaroğlu, eski bir darbe şüphelisinin karargâhında “tören mangasıyla” karşılandı.

Hakiki gazeteci, bunun hem seçim yasaklarını ihlal, hem protokol kurallarını ihlal anlamına geldiğini bilir ve “Buradaki ihlal karşılayan ve karşılanan tarafından bilindiğine göre, bize ne mesaj verilmek istendi?” diye sorar ve bu hadiseyle “kontrollü kaçış” arasında bir bağlantı kurar.

Şunu da sorar:

Ey Kılıçdaroğlu... Bir aile yemeğinde, Baykal’ın yakında gideceğini ağzından kaçırmıştın... “Kaset komplosu”nu biliyor muydun?

Bir danışmanın FETÖ’cü ve ByLock’çu çıktı.

Bir danışmanın FETÖ’den dolayı tutuklu bulunuyor.

Bir milletvekilin, FETÖ tapesi yayınlamak üzere gazete kurdu. Maksat hâsıl olunca gazetesini kapatıp Meclis’e kaçtı. Çalışanları da maaşsız sigortasız yüzüstü bıraktı.

Bir milletvekilin, vatan haini Can Dündar’a görüntü servis ederken yakalandı.

Bir milletvekilin (o sıralarda “Avukat” titri taşıyordu), FETÖ’cülerle işbirliği yaparak Yargıtay’daki dosyayı uçurdu. (Dosya uçtuğu için yargılama tamamlanamadı, bir milletvekilin mahkûm olmaktan kurtuldu.)

Partine yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalı, darbe öncesi FETÖ’cü militanları (aralarında Fuat Avni’nin isim babası da bulunuyor) “sistematik” biçimde ağırlayıp, onlara “darbe yanlısı” konuşmalar yaptırdı. Aynı televizyon kanalı, darbe bastırıldıktan sonra bile, darbecilerin “utanç bildirisini” sabaha kadar ekranlarında döndürüp durdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.296 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.081 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.150 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.208 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar