Kamera şakası mısınız lan?

Doğan Medya Grubumemurları, kaç gündür, CHP’nin ne kadar da “başarılı” bir referandum kampanyası yürüttüğünü yazıyor. Çok başarılı ve sonuç...

Doğan Medya Grubumemurları, kaç gündür, CHP’nin ne kadar da “başarılı” bir referandum kampanyası yürüttüğünü yazıyor.

Çok başarılı ve sonuç alıcı bir kampanyaymış...

Çünkü bütün stratejisini gerilim üzerine kuran ve kaybeden CHP, bu kez taktik değiştirmiş, ılıman mesajlar vermeye başlamış ve gerilimden beslenen muarızlarını eli boş göndermiş.

Mesela, “AKP” demeyi bırakmış, “Adalet ve Kalkınma Partisi” demeye başlamış.

Bazı sözcükleri lügatinden çıkarmış; “irtica” denmeyecek, kılık-kıyafetle uğraşılmayacak, Erdoğan ve“diktatör” sözcükleri yan yana getirilmeyecek, yaşam biçiminden dolayı kimse aşağılanmayacak, zinhar “bidon kafa” ve “göbeğini kaşıyan kıllı ayı” ifadeleri kullanılmayacak.

Hep olgun mesajlar verilecek.

Hep tebessüm edilecek.

CHP, işte böyle şeyler yapmaya başlamış ve “hayır” oylarını artırmış.

Bir “yenilik” daha yapmış CHP...

Hükümet yetkililerine konuşma yasağı getiren Almanya’nın bu kararını eleştirerek, “Bütün dünya bize karşı” algısını yıkmış ve AK Parti’nin hevesini kursağında bırakmış.

CHP niye mi böyle şeyler yapıyormuş?

Kararsızların kararsızlıklarıyla baş başa kaldığını ve “hayır” oylarının arttığını görüyormuş da, ondan...

İyi söylüyorsunuz, güzel söylüyorsunuz da, CHP’yi baştan bu ılıman siyasete itseydiniz de, darbedir, muhtıradır, Gezi’dir, iç savaş tehdididir, 17/25’tir, 15 Temmuz’dur, toplumu bu gerilim hatları üzerinde tutmasaydınız olmaz mıydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.302 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar