18 yaş düşmanlığı yap, 8 yaşındaki çocuğu afişe koy!

Olabilir... CHP’lilik “babadan oğula” geçebilir... Babayla aynı siyasal iklimde yaşayan, babanın çizdiği kültürel/ideolojik dairenin dışına çıkma iradesi gösterememiş...

Olabilir... CHP’lilik “babadan oğula” geçebilir... Babayla aynı siyasal iklimde yaşayan, babanın çizdiği kültürel/ideolojik dairenin dışına çıkma iradesi gösterememiş oğullarda (esasen birçok oğulda) bu türden “sapmalar” (!) görülebilir.

Sosyal demokratlık da babadan oğula geçebilir.

Hiç genel başkanlık babadan oğula geçer mi yahu?

Küba mıyız?

Kuzey Kore miyiz?

Körfez ülkesi miyiz?

Değiliz ama olmuş... “Genel başkanlık” babadan oğula geçmiş.

Biricik özelliği İsmet Paşa’nın oğlu olmak olan (ne berbat Türkçe yahu!) merhum Erdal İnönü, dönemin CHP’si olan SHP’ye genel başkan olmuş.

Kimse de, “Hayrola, sosyal demokrat hanedanlık mı kuruluyor?” diye itiraz etmemiş.

Hani, Kemal Kılıçdaroğlu“Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı babadan oğula geçecek” diyor ya... O cihetle hatırlattım. Erdal İnönü’yü hiç bahis mevzuu etmiyor. Erdal İnönü’nün, Anadolu gezilerinde, çoğu zaman, “Hoş gelmişsiniz Paşam” diye karşılandığını hatırlamıyor. (Demek ki, hanedanlığa en açık sistem, “parlamenter sistem”miş.)

Merhum Erdal İnönü, iyi bir fizikçi, başarısız bir siyasetçiydi.

Başarısız bir genel başkan oldu.

Demirel’in Başbakanlığında kurulan koalisyon hükümetine, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Kötü bir Başbakan Yardımcısı, Felaket bir Dışişleri Bakanı’ydı.

Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal ettiği günlerde, “Hocalı katliamı”nın hemen ertesinde, gazeteciler etrafını çevirip konu hakkında ne düşündüğünü, Dışişleri Bakanı olarak ne tepki vereceğini sordular.

Erdal Paşa, yüzünde o muzip gülümseme, iki geğirti arasına şu özlü cümleyi sıkıştırdı: “Azerbaycan’daki yurttaşlarımıza başarılar dilerim.”

Katliama maruz kalmış Hocalı ahalisine (yani “yurttaşlarımız” zannettiği Azerbaycanlılara) başarılar dileyen bir siyasetçi...

Merhum böylesine felaket bir Dışişleri Bakanı’ydı.

Referandum kampanyasını yalanlar üzerine kurmuş Kemal Kılıçdaroğlu şöyle diyor: “Yeni sistemle seçilme yaşı 18’e indiriliyor ama bu değişikliği kimin için getiriyorlar? Kendi çocukları için... Bakkalın, manavın, çiftçinin memurun, işçinin 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.301 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar