İki dakika dik durun yahu!

Sırasıyla gidelim: Karargâh rahatsız... Başörtüsü kararı komutanlara sorulmadı... Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı’nın gezilerine katılması eleştiri topluyor. Biz...

Sırasıyla gidelim:

Karargâh rahatsız... Başörtüsü kararı komutanlara sorulmadı... Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı’nın gezilerine katılması eleştiri topluyor.

Biz sadece “gazetecilik” yapıyoruz. Haberde imzası olan Hande Fırat da, gazetecilik merakıyla askeri kaynaklardan edindiği bilgileri aktarıyor. Başka bir maksadımız yoktur.

Bizim gazeteciliğimizi sorgulamak kimsenin haddine değildir. Pespaye eleştirilere itibar etmiyoruz.

Biz “Karargâh rahatsız” başlığıyla, aslında Genelkurmay Başkanı’nı korumaya çalıştık. “Genelkurmay Başkanlığı eleştirilerden rahatsız” demeye getirdik. Manşetimizin arkasındayız. Eleştiriler vız gelir tırıs gider. Her daim arkasında olacağız.

Evet, “Karargâh rahatsız...” Bunu demeye devam edeceğiz.

Pespaye yandaşlar cevap versin. Değil mi? Karargâh rahatsız değil mi?

Manşetimizin arkasındayız ama o kadar da arkasında değiliz. Manşetimiz yanlış olabilir... Tam emin değiliz ama yanlış olma ihtimali galiba yüksek.

Baktık; birinci sayfa manşetiyle devam sayfası manşeti farklı çıkmış. Editoryal hata olabilir. Genel Yayın Yönetmeni görseydi mutlaka müdahale ederdi. Görmemiş.

Hükümet niye alınganlık gösteriyor ki, Genelkurmay Başkanlığı muhalefet partilerinden rahatsız olduğunu söylüyor. Muhalefet tepki göstersin. Manşetimizi Kemal Kılıçdaroğlu dert edinsin.

Bir yanlış anlaşılma daha oldu galiba! “Muhalefet tepki göstersin” derken, amacımız muhalefetle orduyu karşı karşıya getirmek değildi. Genelkurmay’ın hükümetten rahatsız olma hakkı bulunmadığı gibi, muhalefetten rahatsız olma hakkı da bulunmuyor. Bunu belirtmeyi “dürüst gazeteciliğin gereği” sayıyoruz.

Biz 15 Temmuz’da demokrasinin yanında durduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.300 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar