Mahallenin gizli ‘hayır’cısı... Senin derdin nedir birader!

CHP’li Akif Hamzaçebi, “Erdoğan başkan olsun diye bu sistemi getirenler laik bir diktatörle de tanışabilir” diyor. Der... Bu adamın mensup olduğu parti sadece “yalanlar” üzerinden bir kampanya...

CHP’li Akif Hamzaçebi“Erdoğan başkan olsun diye bu sistemi getirenler laik bir diktatörle de tanışabilir” diyor.

Der...

Bu adamın mensup olduğu parti sadece “yalanlar” üzerinden bir kampanya yürütüyor ve “bizim mahalle”den de paydaşlar buluyor.

Mahalle sakinleri Hamzaçebi’nin sözlerinin üzerine atlamakta gecikmediler.

Hemen “paylaşım kanalları” devreye sokuldu.

Hemen yoğun bir “iktibas faaliyeti” başladı.

Burada sözlerim Akif Hamzaçebi isimli hem yalancı, hem pişkin adama yönelik olacak. “Mahalledekiler” isterlerse “hisse” çıkarabilirler.

Birincisi Akif Efendi, Erdoğan bu sistemi kendisi için istemiyor. “Her bir makama geldim, şu başkanlığı da bir tadayım” dediğini hatırlamıyorum. “Yarına çıkmaya garantimiz yok” diyen ve buna kuvvetli bir imanla inanan bir insanı neyle suçladığınızın farkında mısınız? (Mahalleli “paydaşlar”, sizler de neyi paylaştığınızın farkında mısınız?)

İkincisi, laik diktatörlüğün önündeki engel parlamenter sistem değildir.

Mevcut haliyle parlamenter sistem sadece darbe üretmiştir, sadece kriz üretmiştir ve “diktatörlük kapılarını” hep açık tutmuştur.

Daha önce seçtiklerinizi ya da “silah zoruyla”, (“darbe tehdidiyle”) seçtirdiklerinizi hangi sıfatla anacağız? Vaktiyle partinizde genel başkanlık yapmış bulunan eşhası hangi demokratik nitelikleriyle hatırlayacağız?

Hiç görmedi mi?

Bu topraklar hiç laik diktatörlük görmedi mi?

Bu diktatörlüklerin bir numaralı sorumlusu mensubu bulunduğunuz parti değil miydi?

Madem “diktatörlük” diye bir korkunuz vardı, niçin Ali Fuat Başgil’i “silah göstererek” adaylıktan istifa ettirdiniz ve askeri bir diktatör olan Cemal Gürsel’i Cumhurbaşkanı seçtirdiniz?

Niçin “millet”in seçtiği hükümetleri darbelerle alaşağı ettiniz?

Niçin parlamento üzerinden darbe tehdidini eksik etmediniz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.294 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.078 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.150 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.207 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.653 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar