Komployu CIA kurmuş! FETÖ de maşa görevi yapmış!

Deniz Baykal’ın “yeni anayasaya hayır” konuşmasını dinlerken aklıma üşüşmüştü. Deniz Bey, partisinin görüşlerini yansıtmıyordu da, bir yerlere selam çakıyor...

Deniz Baykal’ın “yeni anayasaya hayır” konuşmasını dinlerken aklıma üşüşmüştü.

Deniz Bey, partisinin görüşlerini yansıtmıyordu da, bir yerlere selam çakıyor gibiydi...

Hani, seks kaseti patlar patlamaz, acul bir gayretle ve Pensilvanya’daki zatı işaretle, “İnandım. İkna oldum. Hassasiyetine teşekkür ederim” gibilerden bir açıklama yapmıştı ya... Konuşmasından o tadı aldım.

Bir yerleri temin ediyor gibiydi...

Bir yerlere, “İşte görevimi yapıyorum” der gibiydi...

Bir yerlerden anlayış dilenir gibiydi.

Her bakımdan tuhaf ve talihsiz bir konuşmaydı.

Tuhaftı, çünkü kendisini o konuşmaya icbar eden olayların müsebbibi, yine kendisiydi. E-muhtıracılarla ağız ve fikir birliği yapıp ortaya 367 gibi bir garabetin çıkmasına neden olmasaydı, bugün o konuşmayı yapmak zorunda kalmayacaktı.

Talihsizdi, çünkü kullandığı sözcükler ve ölçüsüz celadeti, hâlâ kaset travmasından çıkamadığını gösteriyordu. Belki de, “Bir yerleri temin edersem, sonucu daha ağır olabilecek bir hamleyi önlerim” diye düşünüyordu. Yani, hâlâ FETÖ’den korkuyordu.

Kasetin yayınlanmasını müteakip gelişen olayları bir hatırlayalım:

BİR- Kaset, AK Parti politikalarını destekleyen ve CHP’ye muhalefet ettiği varsayılan bir internet sitesinde yayınlandı. (Sitenin kurucu isimlerinden olan ve sonradan kaset naşiri olarak ün yapacak şahsın FETÖ’den tutuklu olduğunu hatırlayalım. Yani kaset, FETÖ’yle iltisaklı bir sitede değil, “AK Parti’liymiş gibi” yapan bir sitede yayınlanıyor.)

İKİ- Kasetin yayınlanması, Doğan Medya Grubu’nda, niyeyse, şok etkisi yarattı ve iki gün boyunca “Sakın bırakma Baykal... Şantajcılara boyun eğme Baykal... Bizi terk etme Baykal...” türünden haberler ve yorumlar okuduk. Üçüncü gün, “Bir dakika orada durmamalısın Baykal... Derhal istifa etmelisin Baykal...” baskıları başladı.

ÜÇ- Baykal istifa etti. İstifadan önce Pensilvanya’dan “Bizim cemaatin kaset işiyle bir alakası yok” türünden son derece tuhaf bir açıklama gelmişti. Baykal, hem istifa ettiğini açıkladı, hem de Pensilvanya’daki zata teşekkürlerini yolladı: “Fetullah Gülen Bey’e inanıyorum. Hassasiyeti için teşekkür ederim.” (Soru şu: Türkiye’de, kendilerini “cemaat” olarak tanımlayan başka topluluklar da var; niçin onlar “bizim kaset işiyle bir alakamız yok” demiyorlar da, Fetullah Gülen alınganlık gösterip açıklama yapma gereği duyuyor? İlginç, değil mi?)

DÖRT- Baykal istifa edince, Doğan Medya Grubu’nun memurları dâhil, bütün parmaklar Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etti. Kılıçdaroğlu önce, “Hayır, genel başkanlığa aday olmak istemiyorum” dedi. Baykal’la görüştü. Baykal’ı da genel başkan olmak istemediğine inandırdı. Sonra (kimlerle teşrik-i mesaide bulunduysa), çıktı, “Aday oluyorum” dedi. Aday oldu ve ittifakla CHP genel başkanlığına seçildi.

Dün, Akşam gazetesinde ilginç bir haber yayınlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.302 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar