Endişeli İslamcılar referandumda ‘hayır’ mı diyecek?

Şu soruyla başlayalım: “Hayır” cephesinin yeni konukları kim olacak? Başa FETÖ’yü yazıyoruz... Oturduğu yerden suikast projeksiyonu yapan Fetullah’ın bu anayasa değişikliğinden...

Şu soruyla başlayalım: “Hayır” cephesinin yeni konukları kim olacak?

Başa FETÖ’yü yazıyoruz... Oturduğu yerden suikast projeksiyonu yapan Fetullah’ın bu anayasa değişikliğinden hoşlanmadığını biliyoruz...

İnanamayacaksınız ama hoşlanan FETÖ’cüler de varmış.

Fetullahçı kaçak polis şefi, sosyal medya hesabından “yeni anayasaya evet” demiş. Gerekçesini de, “beka sorunu” diye açıklamış.

Türkiye’nin bekasını düşünmediklerine/düşünmeyeceklerine göre, kastettiği şey, olsa olsa, örgütlerinin bekasıdır.

Belki de Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte, bir sulh ortamının oluşacağını ve (dolayısıyla) affa mazhar olacaklarını düşünüyorlardır.

Olabilir mi?

Hayır...

Bence dalgasını geçiyor.

Bir diğer ifadeyle, “karartma” uyguluyor.

Çünkü Nisan ayına kadar sancılı bir dönem bekliyor bizi... İlk raunt tamamlandı, anayasa değişikliği Meclis’ten geçti ama ülkeyi sandığa götürmeme çalışmaları hız kesmedi.

Her yolu deneyeceklerdir.

Nitekim deniyorlar.

Ellerine geçirdikleri her şeyi fırlatacaklardır.

Öyle yapıyorlar.

Bir CHP milletvekili, “suikast” imasında bulunmuştu. Referanduma kadar “tatsız” birtakım hadiseler vuku bulabilirmiş, aman dikkatmiş!

Bunu “temenni” sadedinde söylüyor elbette...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kan dökülür” beyanını da temenni sadedinde söylenmiş bir söz saymak lazım.

Bütün stratejisini “gerilim” üzerine kurmuş bir parti “kan”dan söz ediyorsa, halkı mahalle mahalle taşlı sopalı direnişe çağırmışsa ve bunda muvaffak olamamışsa, orada “temenni”nin ötesinde, enformasyon da aramak gerekir.

Enformasyonun kaynağı, hiç kuşkusuz, oturduğu yerden suikast projeksiyonu Fetullah Gülen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.301 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar