Usame gibi, sırlarıyla birlikte gömecekler

FETÖ yapılanmasının Türkiye-Amerika ilişkilerini zehirleyen uluslararası bir meseleye dönüştüğü vakıa.  Bunda iki ülke de müttefik. Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ı...

FETÖ yapılanmasının Türkiye-Amerika ilişkilerini zehirleyen uluslararası bir meseleye dönüştüğü vakıa. 

Bunda iki ülke de müttefik.

Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ı destekleyen medya organlarında bu yönde çok sayıda haber çıkıyor. “Vazgeçilemez müttefik Türkiye’de darbe örgütleyen bu çok tehlikeli adamın bir an önce iade edilmesi gerektiğini” savunuyorlar.

Clinton yanlılarından da, cılız da olsa, bu nevi itirazları duymak mümkün... Ama Clinton daha çok “sahiplenmeyi” tercih ediyor.

Bu tartışmalar olup biterken, dün FETÖ’nün Amerika’da yeni bir okul açtığı haberi geldi.

Okul (gazete haberine göre), “ABD Hava Kuvvetleri Harp Merkezine ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük muharebe eğitim misyonuna sahip Nellis Hava Üssü”nde faaliyet gösterecek”miş. ‘Coral Academy of Science Las Vegas’ adı verilen okulun açılış törenine “üs komutanı” Albay William Norton ve okulun yeni müdürü Ercan Aydoğan katılmış. Törenden sonra okulun anahtarı FETÖ’cü müdüre teslim edilmiş.

Buradan şunu anlıyoruz:

Birkaç yıl önce Amerika’da başlayan uyduruk FBI soruşturmaları FETÖ’nün davranışlarını anlamaya ve izlemeye değil, bu çok tehlikeli örgütün faaliyetlerini temin etmeye, daha doğrusu bu faaliyetlerin “güvenliğini sağlamaya” yönelikmiş.

Bu yakınlaşma ve koruma çabası bize şunu gösteriyor:

Fetullah Gülen’i iade etmeyecekler.

Bir süre izlemede kalacaklar... Sonra da, Türkiye Cumhuriyeti devletinin FETÖ operasyonlarını “hukuksuz” bir temelde yürüttüğünü öne sürüp, bu yönde kamuoyu oluşturacaklar. İadeyi mümkün kılmayacak “şartların” oluştuğunu düşündükleri an, “ret” cevabını yapıştıracaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.301 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar