‘İndirin’ talimatını Çamlıca’daki Eniştemiz verdi

Büyük gazetecilik budur işte... Kokuyu aldı, hemen hükmünü yapıştırıyor: “Bunun altından yeni bir Susurluk, yeni bir Ergenekon çıkar...”  Sağa sola “yavşak, müptezel...

Büyük gazetecilik budur işte... Kokuyu aldı, hemen hükmünü yapıştırıyor: “Bunun altından yeni bir Susurluk, yeni bir Ergenekon çıkar...” 

Sağa sola “yavşak, müptezel, şerefsiz” diye hakaretler yağdıran bir gazeteci darp ediliyor, tabir caizse jiletçi saldırısına uğruyor, usta gazeteciHasan Cemal, “Buldum” diye ortalara fırlıyor: “Yeni Susurluk, yeni Ergenekon.”

Hasan Cemal bunu nasıl bulmuş?

Daha doğrusu, “Susurluk” ve “Ergenekon” bulgusuna nasıl ulaşmış?

Zanlılar, polis sorgusunda, “İşin içinde Reis var, MİT var, Emniyet var...” diye ifade vermişler. Sonra ifadelerini değiştirmişler... Emniyet’te öyle, Savcılık’ta böyle konuşmuşlar ama bunun bir önemi yok.

İşin içinde bir “Reis” var.

Burası kesin.

Önceki gün “Doğan Medya Grubu” gazeteleri ve Pensilvanyalı refikleri “Reis” başlığıyla çıktılar. “İndirin” talimatı Reis’ten gelmiş... Emniyet ve MİT’çilerden oluşma yeni Susurluk çetesi de gereğini yapmış. (Burada bir not düşmemiz şart oldu: Doğan Medya Grubu öyle bir hava uyandırıyor, öyle sofistike ağlamalar yapıyor ki, sanırsınız Ahmet Hakan Coşkun öldürüldü... 25 yıldır gazetecilik yapıyorum; böyle abartılı rezil ağlama görmedim. Elbette lanetliyoruz ama alt tarafı iki yumruk yedi yahu!)

Hasan Cemal’i heyecanlara gark eden şey, işin içinde “Reis”in bulunması...

İşin içinde Reis varsa, bütün yollar “devlet”e çıkıyor demektir...

Devletin başında da “Reis” namıyla maruf Recep Tayyip Erdoğan oturduğuna göre göre, “indirin” emrini veren kişi kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Yani şöyle oluyor (sevgili Süleyman Özışık’tan ödünç alarak yazıyorum):

Reis (yani Erdoğan), Ahmet Hakan Coşkun’un yazılarından ve programlarından aşırı derecede rahatsız oluyor. “Şunu indirin” diyerek MİT ve Emniyet’e görev veriyor. Bu iki kurum da bula bula AK Parti’ye üye olan üç gevşekle, PKK’lı bir teröristi buluyor. Bu üç gevşekle bir terörist Ahmet Hakan Coşkun’u dövdükten sonra 
kaçıyor!

Sonra?

Sonra Reis’in polisleri bunları eliyle koymuş gibi şıppadanak buluyor ve Emniyet’teki sorgularında sıkıştırıyor! Artık nasıl bir sıkıştırma yapılmışsa zanlılar itiraflara başlıyor. İçlerinden biri,  “Abi Reis MİT’e, MİT size, siz bize talimat verdiniz, biz de bunun üzerine gidip Ahmet Hakan Coşkun’u dövdük, unuttunuz mu?” diye hatırlatıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.296 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.081 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.150 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.208 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar