Dolmabahçe yalancısı

Hatırlıyor musun Selocan? “HDP heyeti”, Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşüp ortak deklarasyon yayınladığında nasıl bir...

Hatırlıyor musun Selocan? “HDP heyeti”, Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüşüp ortak deklarasyon yayınladığında nasıl bir halete “büründüğünü” hatırlıyor musun? 

Pek öfkeliydin...

Mahut deklarasyonun üç maddesinde değişiklik yapıldığı için, bu işin yürümeyeceğine ilişkin üstü kapalı açıklamalar yapıyor, klasik ipe un serme taktiklerini deniyordun; “Tecrit devam ettiği sürece... Öcalan’ın durumunda iyileştirme yapılmadığı sürece... Silah bırak çağrısı Önder Apo’dan gelmediği sürece...”

Oysa İmralı heyeti, Dolmabahçe görüşmesinden hemen önce gitmişti adaya, son talimatları almıştı. Yüzlerde güller açıyordu. Bu iş oldu olacaktı.Öcalan’ın Nevruz’da yapacağı “silah bırak” çağrısından sonra mesele “tümüyle” hallolacaktı.

Gelgelelim, Kandil cenahı memnun değildi.

Sen de memnun değildin...

Çünkü önerdiğin üç madde şurasından burasından delinmişti.

Heyet (dağdakilerin ifadesine göre) “Dolmabahçe’de hükümete teslim olmuştu...”

Mesela, deklarasyonun altıncı maddesine “Çözüm sürecinde demokrasi güvenlik ilişkisinin, kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması” ibaresi eklenmişti.

Bu “ekleme”ye bozulmakta haklıydın.

Çünkü, konu “kamu güvenliği yasa tasarısı” çerçevesinde gündeme gelecek, MHP’yi ve CHP’yi de destekçi alarak Meclis’te rezalet çıkaracaktınız. Paralel yayın organları “Faşizme dönüyoruz” manşetleriyle bol bol muz orta yapacak, siz de kariyerinizin en rahat gollerini atacaktınız.

Şunu demek istiyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.302 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar