Senin de Mahmut’tan farkın yok birader!

Garo Paylan, bir Ermeni yurttaşımız. HDP listesinden milletvekili seçildi. Hayırlı olsun... CHP’den de, AK Parti’den de, MHP’den de seçilse aynını söyleyecektik, “Hayırlı...

Garo Paylan, bir Ermeni yurttaşımız. HDP listesinden milletvekili seçildi. Hayırlı olsun... CHP’den de, AK Parti’den de, MHP’den de seçilse aynını söyleyecektik, “Hayırlı olsun” diyecektik. 

Nitekim Selina Doğan CHP listesinden, Markar Esayan AK Parti listesinden Meclis’e girdiler.

Hayırlı olsun...

Şimdi kripto paralel Sözcü gazetesi, “Bu, Cumhuriyetimizin bir kazanımıdır, kıymetini bilin” diyecektir.

Buna benzer bir yayın yaptılar yanlış hatırlamıyorsam...

Meclis’e giren Ermeni, Kürt, Roman ve Ezidi milletvekillerinin fotoğraflarını yayınlayarak, “Bu, Cumhuriyetimizin bir kazanımıdır... Kıymetini bilin...” şeklinde bir başlık attılar.

Biraz daha ileri gitseler (gidebilseler), “Nankörler” diye ekleyecekler ama “iz” bırakmak (!) istemediler herhalde.

Farklı etnik/dini kimliklerin Meclis’te temsil edilmesi Cumhuriyetimizin bir kazanımı mıdır?

Burası tartışmalı işte...

Daha doğrusu, sanmıyorum.

Bana, Cumhuriyetimizden çok, “Tayyip’in kazanımı”ymış gibi 
geliyor.

Eskiden de Meclis’e girerlerdi (Mıgırdıç Sellefyan ve Jak Kamhi örneğinde olduğu gibi. Bunlar, daha çok Demokrat Parti, Adalet PartisiDoğruyol Partisi gibi “devrimci” olmayan faşist partiler tarafından Meclis’e taşınırlardı) ama yaygın bir uygulama değildi.

Cumhuriyetimiz (ve elbette ilerici solcu partilerimiz) iyi gözle bakmazdı farklılıklara. “Ermeni milletvekili, Rum milletvekili, Kürt milletvekili, Ezidi milletvekili” iç-savaş sebebiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.301 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar