Adam bütün perdeleri kaldırmış yahu!

Her daim seçkin, her daim beyefendi ve paçalarından nezahet fışkıran Profesör İlber Ortaylı, bir televizyon kanalına, “Bizi millet getirdi diyorlar. Milletmiş... Ne milleti! Bunlar illet!” şeklinde son derece bilimsel ve...

Her daim seçkin, her daim beyefendi ve paçalarından nezahet fışkıran Profesör İlber Ortaylı, bir televizyon kanalına, “Bizi millet getirdi diyorlar. Milletmiş... Ne milleti! Bunlar illet!” şeklinde son derece bilimsel ve akademik bir açıklama yapmış.

Bu seçkin ve saygın bilim adamının bazı hallerine, Yeni Şafak muhabirine konuşurken tanık olmuş, esasında çok da şaşırmamıştık.

Geçenlerde “fortlamak” diye bir laf attı ortaya.

Kendisine yöneltilen, “Ağzı bozuk... Çok pis küfrediyor. Dilinden necis kelimeleri düşürmüyor” şeklindeki eleştirilere cevap verirken kullandı bu kelimeyi.

Eskiden “fortçuluk” diye bir şey vardı.

Belki hâlâ vardır...

Belediye otobüslerinde, toplu taşıma araçlarında sıkça rastlanırdı bu davranışa. Sıkışıklıktan yararlanarak, önlerindeki hanımefendilere ya da meşreplerine göre beyefendilere sürtünen ve cinsel yakınlık kurmaya çalışan kişilerin eylemine bu ad verilirdi. Belki hâlâ bu ad veriliyor.

Fakat “fortlamak” diye bir şeyi ilk kez duyuyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.302 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.082 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.151 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.211 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.658 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar