Sakarya Valisi ne diyor?

SAKARYA Valisi İrfan Balkanlıoğlu aradı.Anlattıklarını aynen aktarıyorum: * - PARAŞÜTLE GELMEDİM: Ben mesleğe paraşütle gelmiş biri değilim. 20 yıllık kaymakam, 10 yıllık valiyim. En son...

SAKARYA Valisi İrfan Balkanlıoğlu aradı.
Anlattıklarını aynen aktarıyorum:

*

- PARAŞÜTLE GELMEDİM: Ben mesleğe paraşütle gelmiş biri değilim. 20 yıllık kaymakam, 10 yıllık valiyim. En son Ordu Valisi olarak görev yapıyordum.

*

- GÖREVE ŞÖYLE BAŞLADIM: Sakarya Valisi olarak göreve 4 Temmuz’da başladım. Valinin göreve başlamasında mutat uygulama ne ise o yapıldı. İlin mülki erkanı karşıladı. El sıkıştık. Teşekkür ettik. Gittiler.

*

- O GÖRÜNTÜ 15 TEMMUZ’DAN: 15 Temmuz’un, Sakarya için farklı bir anlamı var. Çünkü eşkıyalar, o gün tanklarla Valiliğe saldırmışlar ve halkın kararlı tutumuyla püskürtülmüşler. Olaylarda yaralanan gaziler var. 15 Temmuz günü Sakarya’da düzenlenen büyük anma törenlerin ardından o gaziler, sabaha karşı saat 03.00’te Valilik önünde toplanmışlar. Bana da haber verdiler, “Sizi de aramızda görmek istiyoruz” diye... Ben de gittim. Valilik makamına çıkarken “Ya Allah Bismillah Allahu ekber” diye slogan attılar. Susturmayı uygun bulmadım. Çünkü bu insanlar, 15 Temmuz’da böyle diyerek direnmişler. Makama geçtik. Kendilerine teşekkür ettim ve dağıldık.

*

- FOTOĞRAFTAKİ ŞEHİT BABASI: Bir de yayınlanan fotoğraf karesi var. O fotoğrafta yer alan kişi Derik’te bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakamımız Muhammet Safitürk’ün babası Asım Safitürk... Kendisi bize iade-i ziyarette bulundu. Yanındakiler de beraberinde geldi. Şehidimizin babasına “Sen gel, yanındakiler içeri gelmesin” diyemezdim. Fotoğraf çektirmek istediler. Toplumun her kesiminden insanlarla fotoğraf çektirdiğim gibi bu insanlarla da çektirdim.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 5.391 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.488 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.015 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar