‘Evet’in ve ‘hayır’ın en etkili beş ismi

EVET’İN ETKİLİLERİ:RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Taktiği de stratejiyi de o belirliyor. Meydanları gümbürdetiyor. Polemiğin kralını yapıyor. Basitleştirerek anlatmanın yollarını buluyor. Ve bu şekilde...

EVET’İN ETKİLİLERİ:
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Taktiği de stratejiyi de o belirliyor. Meydanları gümbürdetiyor. Polemiğin kralını yapıyor. Basitleştirerek anlatmanın yollarını buluyor. Ve bu şekilde ‘evet’in en büyük kozu haline geliyor.
*
BİNALİ YILDIRIM: Allah var, beklenenin çok ama çok üstünde bir performans sergiliyor. En ilgi çeken sloganlar ondan çıkıyor. En sempatik hareketler ‘Evet’in ve ‘hayır’ın en etkili beş ismi
ondan geliyor. Evet çıkarsa... Payın büyüğü onun olacak.
*
MEHMET UÇUM: Her türlü soruya açık durarak, her eleştiriye tane tane cevap vererek, polemiğe zerre kadar girmeyerek... En etkili çıkışları yapıyor. Özellikle kararsızlar üzerinde çok etkili.
*
MELİH GÖKÇEK: Yine meydana çıktı... Her akşam canlı yayınlarda... Her an Twitter’da... Bazen pot kırsa da her an olay adam... Nefret ettirenleri daha fazla nefret ettiriyor ama sevenleri de kenetliyor. Bu açıdan ‘evet’e katkısı inkâr edilemez.
*
BURHAN KUZU: Başkanlık sistemine ömrünü adamanın dayanılmaz ağırlığıyla meydanlarda... Yeni sistemi canla başla savunuyor. Yazdığı kitapla yeni sistem arasında uyumsuzluklar olsa da... Bunu hiç mi hiç takmıyor.

‘HAYIR’IN ETKİLİLERİ:
DENİZ BAYKAL: Anayasa değişikliğinin en başından itibaren en etkili muhalefeti o gerçekleştiriyor... Çıktığı televizyon programları büyük ilgi görüyor. “Evet devletin, hayır milletin” gibi etkili sloganlar buluyor.
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 5.832 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.491 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.016 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar