Kılıçdaroğlu bilmiyor da Erdoğan biliyor mu?

EN şiddetli bir şekilde “Hayır” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliğinin ne getirdiğinden pek haberi olmadığını gördük.Fakat o da ne! En şiddetli şekilde “Evet”...

EN şiddetli bir şekilde “Hayır” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliğinin ne getirdiğinden pek haberi olmadığını gördük.
Fakat o da ne!

En şiddetli şekilde “Evet” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da Anayasa değişikliğinin getirdikleri hususundaki bilgisi pek sağlam değilmiş.

Geçen gün şöyle dedi Cumhurbaşkanı:

“Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.”

Oysa... Oysa...

Anayasa değişikliğinde yok böyle bir şey!

100 bin imzayla...

Ne Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor ne de parlamento seçimi!

Kısacası...

En keskin hayırcı da pek bilmiyor, en keskin evetçi de pek bilmiyor.

Ne diyelim?

Allah akıbetimizi hayretsin.


CHP'DEN AÇIKLAMA
DÜN yazdığım “Dostum gaf demişsin ama bu alenen cehalet” başlıklı yazı için CHP’den yazılı açıklama geldi.

Cevap hakkına duyduğum saygı gereği yayınlıyorum:

- Sayın Genel Başkanımız, Anayasa değişiklik teklifinin tümünü ve bu değişiklikle başbakanlığın kaldırılacağını çok iyi bilmektedir.

- Kastettiği şey çoğunluk partisi genel başkanıdır. Sayın Genel Başkanımız, partili cumhurbaşkanının sakıncalarına işaret ederken, Meclis çoğunluğunun başka partiden olması halinde “çoğunluk partisi genel başkanı” ile cumhurbaşkanı arasında doğabilecek çatışmaya dikkat çekmiştir.

- Bugüne kadar dilimize başbakan ifadesinin yerleşmiş olmasından kaynaklanan bir dil sürçmesiyle söylenmiş bu sözü “cehalet” diye ifade etmek hiç uygun olmamıştır.

- Nitekim aynı yayının içeresinde Sayın Binali Yıldırım’a yönelik olarak “Bir başbakan kendi koltuğunu yok etmek için alanlara çıkıyorsa...” ifadeleriyle de başbakanlığın kaldırılacağını söylemektedir. Ayrıca değişik toplantılarda da başbakanlığın kapatılacağını defalarca söylemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.467 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.008 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.419 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.296 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar