Yozgat'ta yapılabilecek en güzel 10 şey

TESTİ KIRMAKYOZGAT’ın meşhur testi kebabını herkes bilir... Yapımı bayağı zahmetli ve eziyetli olan testi kebap, sofraya gelmeden önce inceden bir törenle kırılır... Ayıptır söylemesi, ben bu testi...

TESTİ KIRMAK
YOZGAT’ın meşhur testi kebabını herkes bilir... Yapımı bayağı zahmetli ve eziyetli olan testi kebap, sofraya gelmeden önce inceden bir törenle kırılır... Ayıptır söylemesi, ben bu testi kırma işinde bayağı iyiyim... Tek vuruşta bitiriyorum işini testinin... İşin ustaları, “Kırk yıllık testi kebapçıyız, böyle kırış görmedik” diyorlar... O derece yani.
ÇAMLIK’TA PİKNİK YAPMAK
TÜRKİYE’nin ilk milli parkı olan, türkülerde geçen, göreni hayran bırakan, insana yaşama sevinci aşılayan bir park bu... Doğallığından asla taviz vermez... Piknikçilere sıcak bir yuva olur... Gösterişli olduğu halde asla kibirli değildir... Hyde Park ya da Central Park görse kıskanır... O derece yani.
Yozgatta yapılabilecek en güzel 10 şey
AYNALI KAHVE’DE TAKILMAK
“HOCALAR Kahvesi” gibi Yozgat’ın otantik kahvelerinden biridir... Bu kahvede Yozgat’a ait feminist türkülerden biri olan “Aynalı Körük” eşliğinde Yozgat usulü menengiç kahvesi yudumlamanın keyfini, ancak ve ancak Boğaz’da balık yemek falan karşılayabilir... O derece yani.
PARMAK ÇÖREK OLAYINA GİRMEK

SABAHIN erken saatlerinde herhangi bir Yozgat fırınına gittiğinizde sıcacık Parmak Çörek karşılar sizi... Sabah kahvaltısında içine azıcık yine Yozgat usulü çömlek çökeleği konularak yendiğinde tadına doyum olmaz... Canan Karatay Hocamız, “Sakın yeme onu, bırak hemen, zararlı o zararlı” falan diye korkunç bir şekilde parmak sallasa bile yenir... O derece yani.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.202 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.020 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar