Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat et

BİR: Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın... Aman ha aman! Buna göre düşün, buna göre uygula, buna göre neticelendir. *- İKİ: Bahçeli şunu...

BİR: Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın... Aman ha aman! Buna göre düşün, buna göre uygula, buna göre neticelendir.

*
- İKİ: Bahçeli şunu demiş, Kılıçdaroğlu bunu demiş, Binali Bey şöyle buyurmuş... Bunları bir tarafa bırak... Düşün, oku, incele, dinle, tartış, anlamaya çalış... Ve yaklaşımını ona göre belirle!
*
- ÜÇ: Bu anayasa değişikliği yaşadığın hayatın olumsuzluklarına, ekonomiye, teröre, işsizliğe, kutuplaşmaya bir çare olacak mı, olmayacak mı? Sadece buna odaklan ve ona göre tavır al.
*
- DÖRT: Sadece tek bir tarafın söylediklerini dinlemekten vazgeç... “Anayasa değişecek/Dertler bitecek” diyenlere kulak verdiğin gibi... “Bu değişiklik bizi batırır” diyenlere de kulak ver. Sadece tek bir tarafı dinlemekten vazgeç.
*
- BEŞ: Hep şunu düşün: Ya bu getirilen yeni sistemle ülkemin kaderi, hiç ama hiç sevmediğim bir liderin eline geçerse halim ne olur? Kendinin ve ülkenin kaderini tek bir kişinin insafına bırakma.
*
- ALTI: Getirilen değişikliklerle... Hukuk bağımsız olacak mı? Kuvvetler ayrılığı sağlanacak mı? Demokrasi gelecek mi? Kendimi güvende hissedecek miyim? Ortak akıl işleyecek mi? Bunlara bak! Başka bir şeye değil, hep bunlara bak.
*
- YEDİ: Eğer getirilen değişiklik gerçekten de iddia edildiği gibi ülkenin tüm yönetimini tek bir kişiye bırakıyorsa... O tek bir kişinin kim olduğuna hiç bakmadan buna geçit verme. Unutma ki Türkiye, tek bir kişiden daha büyüktür.
Anayasa değişirken... Şu 7 şeye dikkat etYÜREĞİM SOĞUDU AMA
BU cani ve alçak herifin gözünü kırpmadan 39 kişiyi katlettiğini düşündükçe...
- Öfkeden deliye dönüyorum.
- Sinirden kıpkırmızı oluyorum.
- Nefretten dengemi kaybediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.146 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.019 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar