Noel Baba nefreti ile katliam arasında bir ilinti var mı?

Öyle bir tutturdular ki...“Müslüman Noel kutlamaz” diye...*- Gören de... Cami cemaatine mensup hacı amcaların, yılbaşı geldiğinde Noel Baba kıyafeti giyip “Ho! Ho! Ho!” falan diye ortam coşturmaya...

Öyle bir tutturdular ki...
“Müslüman Noel kutlamaz” diye...
*
- Gören de... Cami cemaatine mensup hacı amcaların, yılbaşı geldiğinde Noel Baba kıyafeti giyip “Ho! Ho! Ho!” falan diye ortam coşturmaya kalkıştıklarını zannederdi.
*
- Gören de... Milli Görüş’ün ulularının, Süleymancıların, Menzilcilerin falan... Çam ağacı alıp evlerinde süsleme yapmaya başladıklarını zannederdi.
*
- Gören de... Hacı Kasım Efendilerin “hediyeleşmek sünnettir” falan diyerek yılbaşı gecesi bütün aile efradına janjanlı hediyeler dağıtmaya başladıklarını zannederdi.
*
- Gören de... Dinini yaşamak isteyen insanlarımıza yılbaşı gecesi zorla kuruyemiş yedirildiğini zannederdi.
*
- Gören de... Dini bütün insanlarımızın baskıyla ve zorbalıkla yılbaşı kutlamasına zorlandığını zannederdi.
*
Oysa...
Bu memlekette...
Ne hacı amcalar Noel Baba kılığına girecek kadar şuursuzlaşmış durumdaydı ne de yılbaşı gecesi millete silah zoruyla kuruyemiş yedirilmeye falan başlanmıştı.
*
O zaman neydi “Müslüman Noel kutlamaz” tantanasının sebebi hikmeti?
Ne yapılmak isteniyordu?
*
Gayet basitti yapılmak istenen:
“Ben nasıl yaşıyorsam başkaları da benim gibi yaşayacak” diye özetlenebilecek bir zorbalığın... “Bu memlekette artık benim borum öter, herkes benim gibi yaşayacak” diye özetlenebilecek bir dayatmacılığın... “Ben senin yılbaşı kutlamana karışırım, buna hakkım var” diye özetlenebilecek bir despotluğun...
Raconu kesilmek isteniyordu.
*
Oluşturulmak istenen atmosfer buydu.
Ve oluşturulmak istenen bu atmosfere karşı...
Herhangi bir devlet büyüğü çıkıp da...
“Saçmalamayın kardeşim, isteyen istediği gibi yaşar, siz ne karışıyorsunuz milletin hayatına, size ne” falan demedi, diyemedi.
Bırakın böyle demeyi...
Okul yönetimlerinin yılbaşı düşmanlığı yapmalarına falan göz yumularak...
Atmosfere mütevazı katkılar sunuldu.
*
Fakat her şeye rağmen yine de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.990 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.195 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar