Gelişine yedi Musul vuruşu

BİRİNCİ VURUŞ: Hani biz başladı demeden başlamazdı? Aha bak! Biz "Başladı" demedik ama başladı! * İKİNCİ VURUŞ: “Musul’da katliam var” diye bağırıyoruz ya... Musul operasyonuna buyur...


BİRİNCİ VURUŞ: Hani biz başladı demeden başlamazdı? Aha bak! Biz "Başladı" demedik ama başladı!

*

İKİNCİ VURUŞ: “Musul’da katliam var” diye bağırıyoruz ya... Musul operasyonuna buyur edilseydik... O zaman da “Musul’da fetih var” diye böbürlenecektik.

*

ÜÇÜNCÜ VURUŞ: İran ile Irak birlik olup Şiilik yapıyor, ABD ise bu ittifaka tam destek veriyor, bu arada Arap Birliği bile bunlardan yana... O zaman şarkımızı söyleyelim: “Bir sen kaldın geride, yorgun Türkiye!”

*

DÖRDÜNCÜ VURUŞ: Türkiye, Musul operasyonuna katılsaydı... CHP şöyle derdi: “Yurtta sulh cihanda sulh”... Türkiye, Musul operasyonuna katılamayınca... CHP şöyle dedi: “Biz Musul operasyonunda niye yokuz?”... İlahi CHP! Gerçekten bir acayipsin!

*

BEŞİNCİ VURUŞ: Eğittiğimiz iki bin kişi, Musul operasyonuna katılıyormuş... Yani “Türkiye işin içinde yok” demek yanlışmış... O zaman soralım: Hem “Eğittiğimiz iki bin kişi operasyona katılıyor” diyoruz, hem de “Musul’da katliam yapılıyor” diyoruz... Bu durumda katliama mütevazı bir katkı sağlamış olmuyor muyuz?

*

ALTINCI VURUŞ: Planlarımızı açıklıyorum: B Planı: Eğittiğimiz 2 bin adamı operasyona dahil etmek... C Planı: Musul’da katliam var demek. D Planı: Operasyon başarısız olsun diye dua etmek. E Planı: Ne haliniz varsa görün diye aradan çekilmek.

*

YEDİNCİ VURUŞ: Biz bir tek IŞİD’in kafa kestiğini sanıyorduk... Meğer “Haşdi Şaabi” adlı Şii milislerin oluşturduğu örgüt de kafa kesiyormuş... Kafa kesmenin mezhebi yok yani.

MADEM UZLAŞACAKTIK

HABER kelimesi kelimesine aynen şöyle:

“Irak merkezi yönetimi ile yaşanan Başika Kampı krizinin ardından Ankara’dan bir heyet, uzlaşma görüşmeleri için az önce Irak’a hareket etti.”

*

Madem sonuçta uzlaşmak için heyetler gönderecektik...

Ne diye efelendik ki?

DOLSA NE OLUR, DOLMASA NE OLUR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, doların yükselişiyle ilgili olarak şu yorumu yapmış:

“Dolsa ne olur, dolmasa ne olur?”

*

Gezi zamanı dolar yükselince “Hainler ekonomiyi batırıyor” denmeseydi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz 29 Mart 2024 | 2.605 Okunma Kürt halkına mesaj böyle verilir 28 Mart 2024 | 4.382 Okunma CHP’yi değil DEM’i destekledi diye Leyla Zana’ya saldırmak 26 Mart 2024 | 2.438 Okunma Hakan Fidan Kurum’a destek veremezmiş 25 Mart 2024 | 8.701 Okunma Bütün gözler bu altı kişinin üzerinde 24 Mart 2024 | 2.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar