'İtirazlar için mekanizmalar oluşturduk, titizlikle inceliyor ve değerlendiriyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulunca...“Her taraftan feryatlar yükseliyor, ne olacak bu mağduriyetler” diye sormadan edemedim. İşte Başbakan’ın bu konuda...


Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulunca...
“Her taraftan feryatlar yükseliyor, ne olacak bu mağduriyetler” diye sormadan edemedim. İşte Başbakan’ın bu konuda söyledikleri:

Hürriyet


HATALAR OLABİLİR: Bu çok kapalı bir örgüt... Sinsi, takiyeci, şeffaf değil. Hedefine ulaşma adına her şeyi meşru sayan bir anlayışı var. Bu nedenle yaşla kuruyu birbirinden ayırt etmenin zorlukları var. Yüzde yüz hatasızız iddiasında bulunmak doğru değil. Mutlaka yanlışlar olabilir, hatalı kararlar olabilir. Ama mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasının yolunu açık tutuyoruz, önemli olan budur.


HEP UYARDIK: Bu süreçte hep şunu söyledik: Çok titiz davranalım, intikam duygusu ile hareket etmeyelim, adaletle hareket edelim. Yaş ve kuru bir arada olmasın, sapla saman birbirine karışmasın. Olabildiğince titiz davranma gayreti içinde olduk.


KOLAY DEĞİL: Takdir edersiniz ki karşımızdaki yapı Türkiye’nin her köşesinde örgütlenmiş. Poliste, yargıda, eğitim camiasında, iş dünyasında, askerde... Çok geniş bir yapı... 15 Temmuz’da bu yapı içinde aleni olarak yer alanlar ortaya çıktı. Çıkmayanların tespitinde ise işin o kadar kolay olmadığını gördük. Buna rağmen eldeki imkânlar ölçüsünde titiz çalışıldı.


ŞİKÂYETLER GELDİ: Listeler açıklandıktan sonra teşkilatlarımıza, bakanlarımıza, bize “Biz mağdur olduk, haksız yere atıldık” diye şikâyetler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanımızın “Kurumlar bir yarış içine girmiş gibi” şeklinde bir beyanatı oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 372 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.058 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.286 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.264 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar