PKK’lı bir alçağa göre demokrat olmanın koşulu

HASAN Cemal tweet atmış. Şöyle diyor: “PKK’nın Cizre’de polise dönük terör saldırısını lanetliyorum! Barış çok uzakta”. * PKK’lının teki ise... Hasan Cemal’in bu...

HASAN Cemal tweet atmış.

Şöyle diyor:

“PKK’nın Cizre’de polise dönük terör saldırısını lanetliyorum! Barış çok uzakta”.

*

PKK’lının teki ise...

Hasan Cemal’in bu çıkışından bile rahatsız olmuş.

Adamın, Hasan Cemal’in yazdığının hemen altında yaptığı yorum şu:

“En demokratik dediğimiz kişiler bile bugünlerde sırf devlete yaranabilmek için bin dereden su taşıyor”.

*

Kafaya bak kafaya!

*

Bu kafaya göre “Demokratik bir kişi” olabilmek için “Aslanım PKK... Sen nasıl güzel katliam yapıyorsun böyle... Vur joker vur” falan diyeceksin.

Yoksa hemen yersin yaftayı:

Korkak, devlete yaranmaya çalışıyor, Kürt düşmanı falan...

*

Eğer bu alçakların döktükleri kana güzelleme yapmazsan...

Anında çizerler üstünü.

İster Hasan Cemal ol, ister Ahmet Hakan. Hiç fark etmez.

FETÖ’DEN SONRA CEMAAT VE TARİKATLARA NASIL BAKMALI?

FETÖ adlı organizasyonun devletin içine bu denli sızabilmesini mümkün kılan temel yaklaşım şuydu: “Alınları secdeye değiyor, bunlardan bir zarar gelmez”.

*

FETÖ deneyimi, bazen en büyük zararın alınları secdeye değenlerden geldiğini gösterdi. Kim ne derse desin, acı gerçek budur.

*

Kimse kusura bakmasın: FETÖ’den dili yananlar, tabii ki cemaat ve tarikatlara üfleyerek yaklaşacaklar.

*

Cemaat ve tarikatlar... Sadece “hu” deyip dönseler, kendi hallerinde takılsalar, tepeden tırnağa uhrevi olsalar, şirketleşmeye falan kalkıp baştan sona dünyevileşmeseler, kendi adamlarını bir yerlere getirmeye uğraşarak ekip taassubu yapmasalar... Kimse cemaat ve tarikatları kafayı takmaz.

*

Ama işte görüyorsunuz: Cemaat ve tarikatlar, büyülü dünyanın masalsı oluşumları olmaktan çoktan çıktılar. Uhrevi falan değiller, tepeden tırnağa dünyeviler... Öteki dünyada bir yerlere gelmenin değil, bu dünyada bir yerlere gelmenin aracı olmuş durumdalar.

*

Peki ne yapacağız? Cemaat ve tarikat düşmanlığı mı yapacağız? “Kapatalım, vuralım, kıralım, asalım” mı diyeceğiz? Tabii ki hayır! Yapacağımız tek şey şu olacak: Liyakati esas almak.

*

Kamuda önemli bir pozisyona birini getirirken... Bu kişinin cemaatçi mi, tarikatçı mı, ateist mi, dindar mı, Sünni mi, Alevi mi falan olduğuna hiç bakmayacağız. Layık mı, değil mi? Sadece buna bakacağız.


GÜNDEMDEKİ İSİMLER

ASLI ERDOĞAN: Aslı Erdoğan’ın hapiste tutulması, PKK propagandasına omuz vermekten başka hiçbir işe yaramıyor. Aslı Erdoğan hapiste kaldıkça... PKK yandaşları bayram ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt halkına mesaj böyle verilir 28 Mart 2024 | 3.503 Okunma CHP’yi değil DEM’i destekledi diye Leyla Zana’ya saldırmak 26 Mart 2024 | 2.429 Okunma Hakan Fidan Kurum’a destek veremezmiş 25 Mart 2024 | 8.677 Okunma Bütün gözler bu altı kişinin üzerinde 24 Mart 2024 | 2.324 Okunma Özgür Özel’den serzeniş mesajı 23 Mart 2024 | 1.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar