Siz ‘idam’ dedikçe Fetullah ‘oh’ diyor

- O muazzam mitingle tüm dünyaya, özellikle de 15 Temmuz'u bir türlü anlamak istemeyen Batı'ya çok güzel, çok anlamlı ve çok mühim bir mesaj vermeye çalıştınız... Ancak araya idam meselesini...

- O muazzam mitingle tüm dünyaya, özellikle de 15 Temmuz'u bir türlü anlamak istemeyen Batı'ya çok güzel, çok anlamlı ve çok mühim bir mesaj vermeye çalıştınız...

Ancak araya idam meselesini sıkıştırdığınız için... Batı medyasından bazıları, o muazzam mitingi sadece “idam” üzerinden gördü. Ne yani? Oldu mu şimdi bu?

*

- Hadi diyelim ki idamı getirdiniz... Evrensel hukuk kuralını bir tarafa bırakacak ve cezayı geriye doğru işletecek misiniz? Böyle bir şey yapacak mısınız?

*

- Azıcık düşünün: İdam cezası söz konusu olsaydı, FETÖ’cülerin kumpasına maruz kalan kaç Ergenekon’cu, kaç Balyoz’cu idam edilecekti? İdam ettikleriniz, sizin “aldanmışız” demenizle geri mi gelecekti?

*

- Tam da ABD’nin Fetullah’ı iade etmemek için bahane peşinde koştuğu bir dönemde... “İdam... İdam...” diye tutturarak ABD’ye Fetullah’ı iade etmemek için mis gibi bahane verilmesinin ardında ne yatıyor olabilir? Yoksa... Yoksa... Siz aslında iadeyi istemiyor musunuz?

*

- Siz idam idam diye tutturdukça... Pensilvanya’dan “Oh... oh...” sesleri yükseliyor... İşitmiyor musunuz?

YENİKAPI HATİPLERİ

- DEVLET BAHÇELİ: Vakar içinde çıktı, vakar içinde konuştu, vakar içinde bitirdi. Biraz fazla öfkeliydi... Biraz fazla tarihin derinliklerine gitti... Biraz fazla Haçlı dedi... Ama yine de büyük alkış aldı. Hiç teklemedi. Partisinin grup konuşmalarından bile daha iyi bir konuşma yaptı. Vurguları falan yerli yerindeydi.

*

- KEMAL KILIÇDAROĞLU: İşi en zor olan oydu... Ama o, müthiş bir konuşmayla zoru kolaylaştırdı. Verilmesi gereken tüm mesajları verdi. Manifestosunu ortaya koydu. Kimsenin işaret etmediği hususlara işaret etti. “Bu adam hitabeti çok iyi öğrendi” dedirtti. Derdini çok iyi anlattı. Saygı uyandırdı. “İyi ki gitmiş bu mitinge” yorumunun yapılmasına neden oldu. Konuşmasının en sonunda “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” diyerek işi bitirdi.

*

- İSMAİL KAHRAMAN: Bilgece konuştu. Sağduyuyu öne çıkardı. Konuşmasında ta Milli Türk Talebe Birliği dönemlerinden kalma bir tınıya yer verse de günün gerektirdiği birlik ve beraberlik vurgusuna fazlaca itina gösterdi. Dengeli, vakur, rol çalmaya çalışmayan bir hatipti.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.990 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.195 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar