Alevi bir siyasetçiyim ama cumaya giderim

SEÇİLMEDEN önce halka 'Alevi inancına mensup bir siyasetçiyim, cuma namazlarına gideceğim' dediniz mi?ALİ KILIÇ: Seçimden önce Maltepe’de benim hakkımda “Kızılbaş’tır, Alevidir...


SEÇİLMEDEN önce halka 'Alevi inancına mensup bir siyasetçiyim, cuma namazlarına gideceğim' dediniz mi?
ALİ KILIÇ: Seçimden önce Maltepe’de benim hakkımda “Kızılbaş’tır, Alevidir, Tuncelilidir” diye propaganda yapılıyordu yoğun olarak. Böyle bir ortamda Maltepe’nin ileri gelenleriyle bir toplantı yaptım. Orada projelerimi anlatmaya çalıştım. Baktım ki bana boş gözlerle bakılıyor, “geç bunları kardeşim” der gibi... Projelerimi anlatmayı bıraktım. Başladım şunları söylemeye: “Siz benden başka şeyler duymak istiyorsunuz. Tuncelili olup olmadığımı merak ediyorsunuz. Evet, Tunceliliyim. Evet, Aleviyim. Esas merak ettiğiniz soru ise şu: Cuma namazına gidecek misin? Evet, cuma namazına gideceğim. Seçmenimin olduğu her yerde olacağım. Ama siyasi istismar yapılmasın diye bunu seçimden önce yapmayacağım. Seçilirsem gideceğim. İnşallah seçilirsem hep beraber perşembe akşamı cemevine gideceğiz, orada semahta dara duracağız. Cuma günü Merkez Camisi’ne gidip namazda saf tutacağız. Altıntepe’de 2 yüz kişilik cemaati olan küçücük bir kilisemiz var, pazar günü de oraya gidip dua edeceğiz.” Bunları söyledim. Ve olay koptu. Alkışladılar beni. Ne demek istediğimi anladılar. Bu söylediklerimi de seçildikten sonra hayata geçirdim.

*

Ne yaptınız seçildikten sonra?


ALİ KILIÇ: Cuma namazına da gidiyorum, bayram namazına da gidiyorum. Sabah namazlarına gidiyorum. Bir caminin konferans salonunda toplantım varsa ve akşam namazına denk geliyorsa, girip orada namazımı kılıyorum. Perşembe akşamları cemevlerine gidiyorum, semahları dinliyorum. Pazar günü de kiliseye gidiyorum, ayda bir olmasa da iki ayda bir mutlaka gidiyorum.

*

Camiye gidiyorsunuz, namaz kılıyorsunuz... Cami cemaati yadırgıyor mu bunu?


ALİ KILIÇ: Mutlaka kafalarda soru işaretleri olabilir, “Alevi namaz kılabilir mi, camiye gelebilir mi” diye... Ben bu tartışmaları elimin tersi ile itiyorum. İnsan inandığı yerde, huzur bulduğu yerde ibadet edebilmeli.

*

Cami cemaatinde memnuniyet var mı sizi aralarında görmekten?

ALİ KILIÇ: Bayram namazını Merkez Camisi’nde kıldık. Namazdan sonra cami içinde bayramlaşma vardı. Davet ettiler. Ben de katıldım. Sıraya geçtim. Yaklaşık 3 bin kişi tek tek elimizi sıkıp ayrıldılar. Ben bu mutluluğu orada yaşadım. İnsanların gözlerinin içindeki o sevgi dolu bakışları yakaladım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 2.581 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.471 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.008 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.419 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar