'Herkes tahliye oldu bir tek eşim kaldı içeride'

Murat Eren... Pilot Yüzbaşı... Ergenekon ve Balyoz'dan önce ortaya çıkan Atabeyler davasının sanığı... Onun davasında da sahte CD'ler, uydurma deliller ve Cemaat parmağı var. Ergenekon, Balyoz ve diğer tüm davalardan...


Murat Eren... Pilot Yüzbaşı... Ergenekon ve Balyoz'dan önce ortaya çıkan Atabeyler davasının sanığı... Onun davasında da sahte CD'ler, uydurma deliller ve Cemaat parmağı var. Ergenekon, Balyoz ve diğer tüm davalardan bir tek kişi bile içeride kalmamışken... Bir tek Murat Eren hâlâ cezaevinde... Murat Eren'in eşi Hande Eren, "Anayasa Mahkemesi'nin bir an önce karar vermesini bekliyoruz" diyor.

Önceden eşinizin davasının Ergenekon ile birleşmesini istememişsiniz. Neden?
HANDE EREN: Çok kalabalık bir davaydı. Belirsizlik vardı. Durumları uzayacaktı. Bizim dava ile ilgili suçlamalar o kadar saçma sapan şeylerdi ki Ergenekon’a bağlanmazsa kısa sürede sonuçlanır diye ummuştuk.


Şimdiyse keşke Ergenekon’a bağlansaydı noktasındasınız.
HANDE EREN: Evet... Çünkü Ergenekon’dan tek bir kişi bile kalmadı içeride.


Eşinizin neden hedef haline geldiğini düşünüyorsunuz?
HANDE EREN: Bunu hedef haline getirenlere sormak lazım... Eşim terörle mücadelenin önde gelen isimlerinden birisiydi. Kahraman bir pilottu. Herhalde suçu buydu.


Askeri helikopter mi kullanıyordu?
HANDE EREN: Evet... Kara havacı bir helikopter pilotu... Hep “Mütevazı olmadığım tek konu pilotluğumdur” der.


Eşiniz hakkında ortaya atılan suçlamalar için “saçma sapan suçlamalar” diyorsunuz. Nedir o suçlamalar ve başlangıç noktası ne?
HANDE EREN: 2006 yılında bir benzin istasyonunda yakıt alırlarken Atatürk aleyhine birtakım olumsuz söylemlerde bulunan birkaç kişi ile sürtüşmeye girmiş, tartışmışlar. Tartıştığı kişiler de sanırım bu yargı sürecini başlatan Cemaatçiler.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldı mı eşiniz?
HANDE EREN: Yargılama süreci başladığında yani hakkındaki karar kesinleşmeden YAŞ kararı ile ilişiği hemen kesiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 192 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 3.892 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.259 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.151 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.050 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar