Filmde hem din var hem de neşe

Ege kasabası, yazlık sinemalar, ramazan neşei, kafa dengi imamlar...Hepsi ve daha fazlası bu cuma vizyona girecek olan “İftarlık Gazoz” adlı filmde... Filmle ilgili her şeyi biz sorduk, Yüksel Aksu ve Cem Yılmaz...

Ege kasabası, yazlık sinemalar, ramazan neşei, kafa dengi imamlar...
Hepsi ve daha fazlası bu cuma vizyona girecek olan “İftarlık Gazoz” adlı filmde... Filmle ilgili her şeyi biz sorduk, Yüksel Aksu ve Cem Yılmaz yanıtladı.

Fotoğraflar: Murat ŞAKA

DİNİN gündelik hayat içindeki yerini çok güzel anlatmışsınız ‘İftarlık Gazoz’da... Hiç sırıtmıyor, çok kararında... Normalleştirilmiş bir din ile hayat ilişkisi var filmde... Bu senin bilhassa vermek istediğin bir hava mıydı, yoksa kendiliğinden mi ortaya çıktı?
YÜKSEL AKSU: Bu benim kurduğum bir şey. Kendi tanıklıklarım var. Anadolu’da dinin böyle yaşandığını düşünüyorum. Hâlâ da böyle yaşanıyor.


Nasıl yaşanıyor Anadolu’da Müslümanlık?
YÜKSEL AKSU: İnsanlık tarihinde çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere geçiş bir uygarlık merhalesidir. Ağacın ruhu, taşın ruhu olmaz.
CEM YILMAZ: Dur, şimdi Kızılderilileri harcama!
YÜKSEL AKSU: Hayır, harcamıyorum. Ben Türkiye’deki Müslümanlığı çok seviyor ve önemsiyorum. Müslümanlığın gündelik hayata sirayeti toplumlardan toplumlara değişiyor. Bizdeki din anlayışının farklı din, kültür ve uygarlıklarla marine olduğunu görürsünüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti ve CHP’nin amansız düşmanları 10 Mayıs 2024 | 2.087 Okunma Gazeteci Taha Hüseyin anlatıldığı gibi biri değil 09 Mayıs 2024 | 5.622 Okunma Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 3.956 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.965 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.762 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar